Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Οι εξωγήινοι υπάρχουν και μας μοιάζουν υποστηρίζει καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge

UFO
Αν υπάρχουν εξωγήινοι δεν θα μοιάζουν καθόλου με τα πράσινα ανθρωπάκια που βλέπουμε στις ταινίες. Σύμφωνα με διακεκριμένο καθηγητή εξελικτικής βιολογίας και παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, εκείνοι θα μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους.
Σε βιβλίο του με τίτλο «Οι ρούνοι της εξέλιξης», ο Σάιμον Κόνγουεϊ Μόρις παραθέτει μια σειρά από επιστημονικά επιχειρήματα για να υποστηρίξει ότι η εξωγήινη ζωή όχι μόνο θα έχει την τάση να γίνει νοήμων, αλλά επιπλέον θα διαθέτει παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά με τα δικά μας.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent, λόγω της καθολικής στο σύμπαν τάσης για συγκλίνουσα εξέλιξη, οπουδήποτε ξεπηδά ζωή στο σύμπαν, αυτή θα τείνει να μοιάζει με τη γήινη.
Αυτό δεν θα ισχύει όμως μόνο με εκείνα τα πλάσματα που θα είναι αντίστοιχα των ανθρώπων. Στους δικούς τους πλανήτες, σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα, θα ανθίζουν λουλούδια, θα κολυμπάνε καρχαρίες στις θάλασσες και πολλά είδη θα μοιάζουν με τα δικά μας.
«Πιστεύω ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουμε άλλες μορφές ζωής αν όχι στο ηλιακό μας σύστημα, τότε σε άλλα - υπάρχουν δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα στο σύμπαν»., δήλωσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως πράγματι υπάρχει εξωγήινη ζωή εξελιγμένης μορφής.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Κόνγουεϊ Μόρις υποστηρίζει πως η εξέλιξη δεν είναι μια τυχαία διαδικασία, αλλά έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, οδηγώντας στην ανάπτυξη νοημοσύνης και συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου