Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Κυνηγοί θησαυρών εξακολουθούν να ψάχνουν τα κρυμμένα λάφυρα του Χίτλερ



Ο Χίτλερ νικήθηκε πριν από 70 και πλέον χρόνια, αλλά οι περισσότεροι από τους θησαυρούς που λεηλάτησε και στη συνέχεια έκρυψε καθώς το Τρίτο Ράιχ κατέρρεε, δεν έχουν βρεθεί ακόμη, όπως γράφει η «Mirror».

Οι Ναζί έκλεψαν χρυσό, κοσμήματα και έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας καθώς εισέβαλαν από την Ευρώπη στη Ρωσία. Μέχρι το τέλος του πολέμου πάνω από 19 δισεκατομμύρια λίρες χρυσού «έκαναν φτερά». Θάφτηκαν, κρύφτηκαν ή στάλθηκαν στο εξωτερικό και οι «κυνηγοί χρυσού των Ναζί» αναζητούν τον θησαυρό από τότε.

Τώρα οι κυνηγοί θησαυρών, που αναζητούν 10 τόνους χρυσού των Ναζί κάτω από ένα πολωνικό παλάτι, λένε ότι είναι κοντά στην εύρεση μιας κρύπτης αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών.

Πίνακες ζωγραφικής ανεκτίμητης αξίας των Μονέ, Σεζάν και άλλων διάσημων καλλιτεχνών καθώς και γλυπτά, χαλιά και ταπισερί, πιστεύεται ότι βρίσκονται θαμμένα σε ένα παλιό ορυχείο σε μια οροσειρά κοντά στα σύνορα Τσεχίας-Γερμανίας.

Οι πίνακες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διάσημης συλλογής Hatvany, ιδιοκτησίας του βαρόνου Ferenc Hatvany, ο οποίος ήταν κορυφαίος Ουγγροεβραίος βιομήχανος και «προστάτης της τέχνης».

Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής -μεταξύ 250 και 500 έργων- λεηλατήθηκε με εντολή του Αδόλφου Άιχμαν, του «αρχιτέκτονα» του Ολοκαυτώματος, ενώ βρισκόταν στην Ουγγαρία το 1944. Ο βιεννέζος ιστορικός, Burkhart List, δήλωσε πρόσφατα ότι απέκτησε έγγραφα από παλιά αρχεία των ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, τα οποία ανέφεραν μια μαζική αποστολή της συλλογής Hatvany που μεταφέρθηκε στο Ερζγκεμπίρκε.

Αργότερα ανέπτυξε μια γεννήτρια νετρονίων στο εσωτερικό του βουνού για να ανιχνεύσει τους μυστικούς θαλάμους και βρήκε τεχνητές σπηλιές, σε βάθος 180 μέτρων. Ο τοπικός δήμαρχος Hans-Peter Haustein δήλωσε: «Το ερώτημα δεν είναι τι θα βρούμε εδώ, αλλά πότε θα το βρούμε. Αυτά τα πράγματα είναι εδώ».

Λίμνη Walchen, Γερμανία

Χρυσός των Ναζί αξίας άνω των 56 εκατομμυρίων λιρών πιστεύεται ότι βρίσκεται στον πυθμένα της λίμνης Walchen της Βαυαρίας, μιας από τις βαθύτερες και μεγαλύτερες λίμνες των Άλπεων. Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι είδαν γερμανικά στρατεύματα στις όχθες της λίμνης τον Απρίλιο του 1945, ένα μήνα πριν από το τέλος του Τρίτου Ράιχ.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Χίμλερ έδωσε άδεια σε τρία φορτηγά, με συνοδεία στρατευμάτων, να ταξιδέψουν από το Βερολίνο στη Βαυαρία περίπου την ίδια εποχή που εθεάθησαν οι στρατιώτες.

Αν και δεν είναι γνωστό τι μπορεί να είχε απορριφθεί, γνωρίζουμε ότι οι αξιωματούχοι της Reichsbank ενέκριναν ένα σχέδιο για την απόκρυψη ενός μέρους των αποθεμάτων τους στο Einsiedl, ένα χωριουδάκι στη νοτιοδυτική ακτή.

Αυτό περιλάμβανε 365 σάκους με ράβδους χρυσού, τέσσερα κιβώτια με χρυσό και δύο σάκους με χρυσά νομίσματα. Τον Ιούνιο του 1945 ο θησαυρός παραδόθηκε στους Συμμάχους. Όμως 100 ράβδοι χρυσού και 94 σάκοι με δολάρια ΗΠΑ και ελβετικά φράγκα έλειπαν και δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Λίμνη Toplitz, Αυστρία

Αυτή η απομακρυσμένη λίμνη στις αυστριακές Άλπεις αποτελεί το επίκεντρο των κυνηγών θησαυρών από το τέλος του πολέμου, όταν, σύμφωνα με τους ντόπιους, μια φάλαγγα φορτηγών, φρουρούμενη από τα SS, πέταξε μεταλλικά κουτιά στα βαθιά νερά.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα κουτιά περιέχουν κλεμμένους χρυσούς και ράβδους πλατίνας αξίας δισεκατομμυρίων λιρών, καθώς και έγγραφα που δείχνουν πού κρύφτηκαν σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από Εβραίους.

Το 1959, κατά τη διάρκεια μιας καταδυτικής αποστολής στη λίμνη, βρέθηκαν κιβώτια που περιείχαν πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες σε πλαστά βρετανικά χαρτονομίσματα, μέρος του σχεδίου του Χίτλερ να καταστρέψει τη βρετανική οικονομία πλημμυρίζοντάς την με πλαστά χαρτονομίσματα.

Μια σειρά θανάτων και δολοφονιών γύρω από τη λίμνη, η οποία βρίσκεται 2.500 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει επίσης προκαλέσει εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να κρύβεται στη λίμνη, και ακόμη και αν κάποιος συνέχισε να τη φυλάει μετά τον πόλεμο.

Το 1946 δύο άνδρες δολοφονήθηκαν στην ακτή. Η αστυνομία που ερευνούσε το θάνατο ενός Γάλλου στη λίμνη το 1952 βρήκε άλλα δύο πτώματα και τα δύο πυροβολημένα στο κεφάλι.

Walbrzych, Πολωνία

Ο θρύλος λέει ότι ένα ολόκληρο τρένο φορτωμένο με χρυσό και θησαυρούς κρύφτηκε από τους Ναζί στη νοτιοδυτική Πολωνία κατά τις τελευταίες ημέρες του πολέμου.

Ένα τεθωρακισμένο τρένο λέγεται ότι έφυγε από το Μπρέσλαου, το σημερινό Βρότσλαβ, στην Πολωνία, και έφτασε στο σταθμό Swiebodzice, αλλά δεν έφτασε στον επόμενο σταθμό στο Walbrzych, και εικάζεται ότι μπήκε σε σήραγγες κάτω από τα κοντινά βουνά Owl.

Στο πλοίο, υποτίθεται ότι υπήρχαν περισσότεροι από 330 τόνοι χρυσού, κοσμήματα, όπλα και ανεκτίμητα έργα τέχνης.

Το 2015, οι κυνηγοί θησαυροφυλάκων Piotr Koper και Andreas Richter ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν κοντά στην εύρεση του τρένου, όταν εικόνες από ραντάρ εμφανίστηκαν να δείχνουν αρκετά βαγόνια 9 μέτρα κάτω από το έδαφος. Η πολωνική κυβέρνηση έκανε μια μελέτη του χώρου, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε τέτοιο χρυσό τρένο.

Πέρυσι, ο Koper και ο Richter δήλωσαν ότι είχαν βρει τα απομεινάρια του τρένου στον πυθμένα μιας λίμνης στο πολωνικό χωριό Zarska Wies. Έχουν ζητήσει άδεια για να ανασύρουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι η χαμένη ναζιστική φάλαγγα.

Μάμερκι, Πολωνία

Πέρυσι κυνηγοί θησαυρών ανακάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ναζιστικών σηράγγων που πιστεύεται ότι περιέχει το χαμένο από καιρό «Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο», το οποίο λέγεται ότι αξίζει έως και 500 εκατομμύρια λίρες και κάποτε θεωρούνταν το όγδοο θαύμα του κόσμου.

Το δωμάτιο, που χτίστηκε για τον Ρώσο τσάρο Πέτρο τον Μεγάλο τη δεκαετία του 1700, ήταν ένας θάλαμος διακοσμημένος με έξι τόνους κεχριμπάρι, καθώς και χρυσό και πολύτιμα κοσμήματα, που βρισκόταν στο Παλάτι της Αικατερίνης κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Διαλύθηκε από τους Ναζί και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το προσωπικό του μουσείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Μάμερκι έψαχνε στο δάσος των 200 εκταρίων, που κάποτε ήταν η έδρα του ανατολικού στρατηγείου του στρατού της ναζιστικής Γερμανίας, όταν ανακάλυψε μια πλάκα από σκυρόδεμα βάρους 100 κιλών, που κάλυπτε ένα φρεάτιο σήραγγας.

Πηγή: skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου