Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Έκρηξη ηλίου! Μπορεί να είναι πιθανή αιτία καταστροφής της γης;;

Έκρηξη ηλίου PDF Εκτύπωση E-mail
Η έκρηξη του ηλίου, είναι από τις πιο ρεαλιστικές θεωρίες καταστροφής του πλανήτη μας, από όλες τις άλλες. Σύμφωνα με υπολογισμούς των αστρονόμων, σε 5 εκατομμύρια χρόνια περίπου, ο ήλιος μας θα έχει εξαντλήσει όλο το υδρογόνο (H) που διαθέτει και καίει αυτή τη στιγμή, και έτσι θα αρχίσει να καίει ήλιο (He). Κατά τη διάρκεια αυτή, ο ήλιος μας, θα έχει κόκκινο χρώμα και θα μεγαλώσει δραματικά το μέγεθός του, αυξάνοντας την μάζα του κατά 30%. Η φάση αυτή, ονομάζεται «red giant», δηλαδή «ερυθρός γίγαντας». Το γεγονός ότι θα αυξήσει τη μάζα του, σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή για τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά του, συμπεριλαμβανομένης και της Γης, μιας και θα απορροφηθούν από τον ήλιο.


Κατά την διάρκεια της φάσης του «ερυθρού γίγαντα», οι κοντινότεροι στον Ήλιο πλανήτες θα απορροφηθούν από αυτόν.

Αμέσως μετά την φάση του «ερυθρού γίγαντα», ο ήλιος θα γίνει εξαιρετικά συμπαγής με αποτέλεσμα να εκραγεί, δημιουργώντας αυτό που λέμε «supernova».



Δημιουργία ενός Supernova.


Στην περίπτωση που η Γη μας γλιτώσει χωρίς να απορροφηθεί από τον ήλιο, και πάλι θα είναι καταστροφικό το φαινόμενο του «ερυθρού γίγαντα», καθώς ο ήλιος θα έρθει πολύ κοντά στην Γη, και θα υπάρξει τεράστια αύξηση στην θερμοκρασία του πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί κάθε είδους ζωντανού οργανισμού.


Ακόμα και να μην αποροφηθεί η Γη από τον Ήλιο, θα υπάρχει τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας,
ώστε να καταστραφεί κάθε ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου