Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Πέθανε ο "άνθρωπος - δέντρο", νικημένος από τον ιό "Λεβαντόφσκι" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πέθανε ο `άνθρωπος - δέντρο`, νικημένος από τον ιό `Λεβαντόφσκι` (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ένας άνδρας από την Ινδονησία, γνωστός με το προσωνύμιο "άνθρωπος - δέντρο", πέθανε μετά από μία μακρά μάχη με την σπάνια ασθένεια που αντιμετώπιζε. Όνειρό του ήταν να ζήσει μέχρι να βρεθεί θεραπεία, κάτι που δυστυχώς δεν κατάφερε. Έπασχε από ακροχορδονώδη επιδερμοδυσπλασία, που αλλιώς ονομάζεται και "δυσπλασία Lewandowsky-Lutz".

Ο 42χρονος Dede Koswara, πέθανε σε νοσοκομείο της Ινδονησίας, το πρωί της 30ής Ιανουαρίου 2016, με το όνειρό του να θεραπευτεί και να γίνει ξυλουργός, να μένει απραγματοποίητο. Τους τελευταίους τρεις μήνες, οι γιατροί σημείωναν πως είχε παραδοθεί στην ανίατη ασθένεια με την οποία πάλευε για δεκαετίες και η οποία του κόστισε την οικογένεια, την δουλειά και την ανεξαρτησία του, πριν του κοστίσει την ίδια του τη ζωή...
Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα από ένα από τα χειρουργεία που του έγιναν. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

"Μάχη" και παράδοση...
Ένας από τους γιατρούς δήλωσε: "Είχε παραδοθεί στην ασθένεια. Πρέπει να ήταν πολύ σκληρός για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προσβολές που δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια".
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Σύμφωνα με την αδελφή του, δεν μπορούσε να τραφεί χωρίς βοήθεια, ενώ αδυνατούσε ακόμη και να περπατήσει, αφού ένιωθε εξαιρετικά αδύναμος. Πρόσθεσε μάλιστα πως παρέμεινε απομακρυσμένος από την οικογένειά του μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, ωστόσο σύμφωνα με τους θεραπευτές του, ποτέ δεν έχασε την ελπίδα πως μία μέρα θακατάφερνε να γιατρευτεί.
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
"Ο Dede ήθελε να επιστρέψει δυνατός, παρά την ασθένειά του", δήλωσε μια νοσοκόμα του και πρόσθεσε: "Πάλευε με την ασθένεια, παρόλο που πολλοί τον χαρακτήριζαν καταραμένο. Βαριόταν να είναι συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και συχνά κάπνιζε για να περνάει την ώρα του. Ήθελε να επιστρέψει στην παλιά του ζωή, όταν ήταν ξυλουργός και να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση".
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Η ασθένεια ήταν τόσο επιθετική που τα χέρια και τα πόδια του ήταν καλυμμένα με κονδυλώματα που ζύγιζαν σχεδόν 6 κιλά (!) και αλλιώς ονομάζονταν "δερματικά κέρατα".
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Η επί μία δεκαετία σύζυγός του μάλιστα τον εγκατέλειψε, αφού εκείνος δεν μπορούσε να συντηρήσει τόσο εκείνη, όσο και τα δυο παιδιά τους.
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Το 2008 υπεβλήθη σε χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα βάρους 6 κιλών κονδυλώματα, με αποτέλεσμα να μπορεί για ένα διάστημα να απολαμβάνει στιγμές της καθημερινότητας, όπως το να φοράει παντόφλες, ή το να παίζει sudoku.
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Ωστόσο, τα κονδυλώματα επέστρεψαν κι έκαναν επιτακτική την ανάγκη χειρουργείου δύο φορές το χρόνο...
Πηγή: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου