Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η ζωή ενός Dukha: Η φυλή της Μογγολίας που ζει αρμονικά με λύκους, τάρανδους και άγριους αετούς




Έχοντας ζήσει στο Νεπάλ και στο Θιβέτ και έχοντας εξερευνήσει τα Ιμαλάια για περισσότερο από μια δεκαετία, ο 50χρονος φωτογράφος Hamid Sardar-Afkham αποφάσισε να ταξιδέψει στη Μογγολία για να φωτογραφίσει τις νομαδικές φυλές των Dukha και τον μοναδικό τρόπο ζωής τους.

Οι Dukha ή Duhalar ή Tsaatan στα Μογγολικά, είναι μια αρχαία φυλή με καταγωγή από την Τουρκία που εξημερώνουν τους τάρανδους, τους εκτρέφουν και χρησιμοποιούν το γάλα, το τυρί και τη γούνα τους.
Ζουν σε μικρές ομάδες σε κωνικές σκηνές, οι οποίες ονομάζονται alajy og και απλώνονται σε έκταση περίπου 6 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Σήμερα οι Dukha αποτελούν εθνική μειονότητα. Ο αριθμός των μελών της φυλής μειώνεται συνέχεια. Ελάχιστες οικογένειες έχουν απομείνει, που είναι 200 έως 400 άτομα.

Λύκοι του Taipak.Deloun Highlands, Επαρχία Olgii
Η ζωή για τη φυλή Dukha είναι απλή και σκληρή. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, ενώ η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί σε 40 °C κάτω από το μηδέν, το χειμώνα.
Τα παιδιά πηγαίνουν σε σχολεία μακριά από τα σπίτια τους και διδάσκονται στην Μογγολική γλώσσα, όχι στην μητρική τους, η οποία απειλείται.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου