Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν αποκλείει εκπομπή εξωγήινων το Ινστιτούτο SETI


Μυστηριώδες σήμα από απόσταση 95 ετών φωτός, τροφοδοτεί …αστρονομικό σενάριο περί εξωγήινης ζωής. Το διαστημικό σήμα εντόπισε το ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο Ζελεντσίσκαγια στο βόρειο Καύκασο.
Σύμφωνα με τους Ρώσους αστρονόμους, το σήμα προερχόταν από ένα αστρικό σύστημα γηραιότερο από το δικό μας το HD 164.595 που το άστρο του μοιάζει σε μέγεθος και λάμψη με τον ήλιο μας και απέχει από τη Γη ούτε λίγο ούτε πολύ 95 έτη φωτός δηλαδή 965 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ο Αμερικανός αστρονόμος Σεθ Σοστακ, εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο SETI στην Καλιφόρνια δήλωσε:
«Έμοιαζε σαν να ήταν πραγματικά μια εκπομπή εξωγήινων. Μήπως προσπαθούν για κάποιο λόγο να έρθουν σε επαφή; Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».
Οι επιστήμονες εικάζουν πως αν όντως εξωγήινα όντα εξέπεμψαν σήμα τέτοιας έντασης τότε ανήκουν σε πολιτισμό πολύ πιο εξελιγμένο από το δικό μας και μάλιστα τύπου 2 στην κλίμακα Καρντάσεφ του σοβιετικού αστρονόμου που ταξινόμησε τους πολιτισμούς σύμφωνα με τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα.
Άλλοι, πιθανολογούν ότι η ένταση του σήματος ενισχύεται από την επίδραση της βαρύτητας πλανητών που μεσολαβούν στην πορεία του.
«Θα υπάρξουν πολλοί λάθος συναγερμοί μέχρι τον πραγματικό εντοπισμό», δηλώνουν αστρονόμοι, με προϋπόθεση όπως λένε, «οι γήινοι να εξακολουθούν να κοιτάζουν ψηλά».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου