Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

35 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Αν δεν το ξέρεις ήδη, η Αυστραλία είναι ένα αρκετά επικίνδυνο μέρος. Οι άνθρωποι εκεί είναι φιλικοί και φιλόξενοι, αλλά η φύση της είναι αρκετά "περιπετειώδης".
 Οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά απρόβλεπτες και επίσης, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα περίεργα ζώα. Στην Αυστραλία μπορεί κανείς να βρει τα μεγαλύτερα έντομα, τα πιο παράξενα πλάσματα και τα πιο τρελλά ζώα.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πόσο πολύ θες να πας στην Αυστραλία.. θυμήσου τη λίστα μας! Και πήγαινε, απλά, προετοιμασμένος!


1. Οι πύθωνες τρώνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.2. Οι πύθωνες είναι τόσο μεγάλοι που μπορούν να σηκώσουν ένα μικρό καγκουρό.3. Τους αρέσουν, επίσης, οι βόλτες σε εμπορικά κέντρα.4. Τα φίδια μπορούν να σκαρφαλώσουν μέχρι τις τουαλέτες των σπιτιών.5. Τα φίδια εκεί τρώνε άλλα μεγαλύτερα ερπετά.6. Υπάρχουν φίδια παντού!7. Ακόμα και στα αεροπλάνα.8. Οι νυχτερίδες που πετάνε μεταφέρουν ασθένειες.9. Τα ντίγκο είναι επικίνδυνα. Ακόμη και για τους καρχαρίες.10 Αλλά οι καρχαρίες τους τρομάζουν όλους.11. Και ειδικά τους σέρφερς.12. Οι σέρφερς όμως πρέπει να προσέχουν και τους κροκόδειλους.13. Αλλά πάλι, όλοι πρέπει να προσέχουν τους κροκόδειλους.14. Αλήθεια, υπάρχουν παντού κροκόδειλοι.15. Αλλά, ξέρατε ότι οι κροκόδειλοι μπορεί να αποτελέσουν τροφή για τα φίδια;16. Αυτό είναι φαγητό για φίδια.17. Αλλά και οι άνθρωποι αποτελούν τροφή για τα τσιμπούρια.18. Για να μην αναφέρω τα υπόλοιπα έντομα που ζουν εκεί. Όπως, για παράδειγμα, οι άπειρες αράχνες.19. Αυτό είναι ένας σωρός από αράχνες σε κάποιο κάμπινγκ. Καθεμια από αυτές μπορεί να σε τσιμπήσει θανατηφόρα.20. Οι αράχνες όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Υπάρχουν και στα σμήνη σκαθαριών.21. Αλλά ποιον κοροϊδεύουμε.. υπάρχουν και τα σμήνη μυγών.22. Και οι σαρανταποδαρούσες.23. Αυτά, αν και δεν κυκλοφορούν σε σμήνη, είναι γιγαντιαία σκουλίκια.24. Αυτά ονομάζονται γρύλοι-τυφλοπόντικες. Και, ναι, είναι επίσης τρομακτικά.25. Στην Αυστραλία επίσης ζουν οι γιγαντιαίες, δηλητηριώδεις σαρανταποδαρούσες.26. Οι οποίες, μπορούν να σκοτώσουν ακόμα και φίδια.27. Υπάρχουν και τα cassowaries, που είναι ένα είδος γιγάντιων, απαίσιων πουλιών.28. Και βέβαια, μια τέτοια γιγαντιαία μέδουσα είναι κάτι σύνηθες.29. Αλλά αν δεν σου αρέσει η γιγαντιαία μέδουσα, υπάρχει το ένα άλλο είδος μέδουσας, το Irukandji, που είναι 100 φορές πιο δηλητηριώδες από αυτήν.30. Αλλά και το Box (είδος μεδουσας κι αυτό) είναι αρκετά τρομακτικό.31. Υπάρχουν όμως κι άλλα θαλάσσια πλάσματα. Το μπλε χταπόδι για παράδειγμα είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες χωρίς να ξέρουμε το αντίδοτο.32. Το τσίμπημα του σαλιγκαριού "marble cone" μπορεί να προκαλέσει παράλυση του αναπνευστικού.33. Έχεις ακούσει ποτέ το stonefish? Είναι το πιο δηλητηριώδες ψάρι του κόσμου.Δεν είναι απλά επικίνδυνο, είναι και τρομακτικό.Και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ΑΥΤΟ!34. Ακόμα όμως κι αν είσαι έξω από το νερό, μπορεί να σε βρει ο θάνατος σε μορφή χαλαζιού.35. Αλλά και οι λίμνες γλυκού νερού μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου