Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

National Geographic - Μυστικά του Παρθενώνα (vid)

Μέσα από το μνημειώδες και καινοτόμο πρόγραμμα συντήρησης και αναστήλωσης του Παρθενώνα, η εκπομπή επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα αινίγματα που περιβάλλουν την κατασκευή αυτού του αριστουργήματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.


Τα μυστικά του Παρθενώνα από KRASODAD

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα
Ένα ζευγάρι Αμερικανών βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σαντορίνη, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Η Σάρον και ο Μάικλ Ρόμπερτς αποφάσισαν να έρθουν για πρώτη φορά διακοπές στην Ελλάδα, αφού είχαν δει μια ταινία το 1985. Επέλεξαν την Κρήτη και τη Σαντορίνη για το ταξίδι τους.

Όταν έφτασαν στη Σαντορίνη ήταν Κυριακή του Πάσχα. «Η πρώτη αίσθηση που είχα όταν έφτασα ήταν 'έχω ξαναβρεθεί εδώ'», περιγράφει η ίδια.

Η αίσθηση αυτή ενισχύθηκε όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο. «Έχω ξαναβρεθεί εδώ. Ο αριθμός του δωματίου είναι ίδιος, η διακόσμηση και τα έπιπλα ίδια», σκεφτόταν η Σάρον. Την πρώτη νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί ή έβλεπε ανήσυχα όνειρα και παραμιλούσε σε μια άγνωστη γλώσσα, όπως της είπε ο σύζυγός της την επόμενη μέρα.

Το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει κατάλυμα, σε μια απομονωμένη βίλα στην άλλη άκρη του νησιού. Καθώς τους οδηγούσε ο ιδιοκτήτης, έζησαν και οι δύο την ίδια μεταφυσική εμπειρία: ξαφνικά άλλαξε η εικόνα γύρω τους, εξαφανίστηκαν τα κτήρια και η θάλασσα, έβλεπαν μόνο τα ίχνη του οδηγού τους στο χώμα, χωρίς να φαίνεται ούτε εκείνος.

Κανείς από τους δύο δεν μίλησε, γιατί πίστευε ότι θα τον περάσει ο άλλος για τρελό. Όμως αργότερα εκείνο το βράδυ, η Σάρον αποκάλυψε στο σύζυγό της τη μεταφυσική της εμπειρία. Το περίεργο ήταν ότι κι εκείνος της είπε ότι είχε βιώσει την ίδια κατάσταση.

Το ζευγάρι, όταν έμαθε για την ιστορία του νησιού στην αρχαιότητα και την έκρηξη του ηφαιστείου, πίστεψε ότι ίσως είχε κάποια σχέση με την εμπειρία τους. Από τότε ήρθαν πολλές φορές στην Ελλάδα, όμως ποτέ δεν έζησαν ξανά κάτι παρόμοιο.

Την ιστορία της δημοσίευσε μετά από τόσα χρόνια η Σάρον σε σχετική ιστοσελίδα.

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα

Ένα ζευγάρι Αμερικανών βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σαντορίνη, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.



Read more: http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/255019/ezisan-metafysiki-empeiria-stin-ellada#ixzz2DOkz9LGG

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα

Ένα ζευγάρι Αμερικανών βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σαντορίνη, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.



Read more: http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/255019/ezisan-metafysiki-empeiria-stin-ellada#ixzz2DOkz9LGG

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο: UFO πετούν ιλιγγιωδώς πάνω από το Ντένβερ

Άγνωστα αντικείμενα συνέλαβε η τηλεοπτική κάμερα να πετούν με μεγάλη ταχύτητα προς διάφορες κατευθύνσεις στον ουρανό του Ντένβερ. Κανείς δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται, ενώ και οι ειδικοί έχουν μείνει χωρίς απαντήσεις.


Βίντεο: UFO πετούν ιλιγγιωδώς πάνω από το Ντένβερ
Ο πρώτος που κατέγραψε τα περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα ήταν ένας κάτοικος του Ντένβερ. Με την ερασιτεχνική του κάμερα, που είχε στήσει σε λόφο της πόλης, συνέλαβε τις πτήσεις των περίεργων αντικειμένων. Εντυπωσιασμένος από το «ντοκουμέντο» επικοινώνησε με το κανάλι Fox 31, το οποίο ανέλαβε να συνεχίσει την έρευνα.
Ο άνδρας πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι τα «UFO» εμφανίζονται γύρω στη μία το μεσημέρι, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ένας εικονολήπτης του καναλιού πήγε στο ίδιο σημείο και έστησε την τηλεοπτική κάμερα. Όντως, καταγράφηκε κάτι περίεργο.
Το κανάλι στη συνέχεια ζήτησε τη γνώμη του ειδικού αεροπλοΐας Στιβ Κόουελ. Ο Κόουελ είδε το βίντεο και δήλωσε: «Δεν είναι αεροπλάνο, δεν είναι ελικόπτερο, δεν είναι πουλί, δεν μπορώ να αναγνωρίσω τι είναι. Όπως λέει και ο ορισμός είναι ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο» ή αλλιώς UFO.
Δείτε το βίντεο:


Ένα νησί που τρέφεται με δελφίνια και καρχαρίες

Οι ψαράδες σκοτώνουν τα κήτη με πρωτόγονο τρόπο

Για τους κατοίκους του νησιού Λαμαλέρα, στην Ινδονησία, το ψάρεμα δεν είναι απλώς παράδοση ή τρόπος ζωής, αλλά ζωτική ανάγκη. Τα ψάρια είναι πολλές φορές η μοναδική τροφή για τους κατοίκους.

Για χρόνια, οι ψαράδες σκότωναν μεγάλες φάλαινες, το κρέας των οποίων επαρκούσε για ολόκληρο τον οικισμό. Ωστόσο, το είδος φάλαινας που ζούσε στα νερά τους έχει σχεδόν εξαφανιστεί από την περιοχή και οι ψαράδες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τροφή για τις οικογένειές τους, αναγκάζονται να σκοτώνουν δελφίνια και καρχαρίες!

Ο τρόπος ψαρέματος είναι αρκετά πρωτόγονος και βίαιος. Οι ψαράδες κυνηγούν με τις βάρκες τους τα κήτη και όταν τα εντοπίσουν πηδούν με το καμάκι και τα σκοτώνουν.

Οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές, αλλά οι χωρικοί του Λαμαλέρα δεν γνωρίζουν για απειλούμενα είδη...















Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ!


1001577 

To εσωτερικό ενός τάφου των Μάγια, που πιστεύεται ότι είναι 1500 χρόνων, ανακαλύφθηκε -για πρώτη φορά- από αρχαιολόγους.

Χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα, οι ερευνητές ήταν σε θέση να "συλλάβουν" τις εικόνες από το νεκρικό θάλαμο, στην πόλη Palenque, στο νοτιοανατολικό Μεξικό.

Καθώς η συσκευή έφθασε στα 5 μέτρα βάθος, εντόπισε κόκκινο χρώμα και μαύρες φιγούρες, ζωγραφισμένες στους τοίχους του.

Οι επιστήμονες λένε ότι, οι εικόνες, θα ρίξουν περισσότερο "φως" στον πολιτισμό των Μάγιας.

Ο τάφος στο Palenque ανακαλύφθηκε το 1999, αλλά οι αρχαιολόγοι δεν έχουν κατορθώσει να προχωρήσουν σε ανασκαφή, φοβούμενοι μήπως προκαλέσουν φθορά, στην πυραμίδα.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

32phoenixΕίναι ένα από τα πλέον ανεξήγητα φαινόμενα, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στους αγρούς προκαλώντας την έκπληξη και το θαυμασμό τόσο των χωρικών όσο και των επιστημόνων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια λογική εξήγηση για το σχηματισμό τους. Στη Βρετανία το φαινόμενο των σχεδίων πάνω στις καλλιέργειες είναι αρκετά συνηθισμένο και θα έλεγε κανείς πως κοντεύει να φτάσει στα όρια της ρουτίνας το να ακούει συχνά ο κόσμος για εμφανήσεις τέτοιων σχεδίων στους αγρούς. Αυτή τη φορά  όμως, το νέο σχέδιο που εμφανίστηκε στην περιοχή του Ντεβάιζις κοντά στο Γουίλτς, προβλημάτισε τους πάντες, για ένα διαφορετικό λόγο. Το σχέδιό του αποτελεί, σύμφωνα με πολλούς, έναν κακό οιωνό για το μέλλον της ανθρωπότητας αφού απεικονίζει ένα φοίνικα που ξεπροβάλλει μέσα από στάχτες.
Το μήκους των 122 μέτρων σχεδίου, που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, φαίνεται πως προβλέπει σύμφωνα με τους ερευνητές την πιθανότητα της έλευσης ενός κατακλυσμικού γεγονότος στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μια ημερομηνία που συμπίπτει με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, ενός αρχαίου πολιτισμού της Νότιας Αμερικής, που πίστευε ότι τότε θα ερχόταν ο Αρμαγεδδών.  (Ο φοίνικας είναι ένα μυθικό πλάσμα που συμβολίζει την αναγέννηση και τη νέα εποχή σε πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο) εξηγεί η ερευνήτρια τέτοιων φαινομένων Κάρεν Α., προσθέτοντας ότι όσοι μελετούν τα σχέδια στους αγρούς πιστεύουν ότι όλο και περισσότερα εξ αυτών αναφέρονται στην 21η Δεκεμβρίου του 2012 και τα όσα θα συμβούν αμέσως μετά. Όπως δηλώνει, το εν λόγω σχέδιο θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν την αναγέννηση της Γης μετά από ένα μνημειώδες συμβάν. Τον τελευταίο καιρό τα σχέδια γίνονται όλο και πιο περίεργα, όλο και πιο δυσνόητα. Και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν μέχρι το 2012» επεσήμανε η Κάρεν Α.. Προς το παρόν, η αναγέννηση του μυθικού φοίνικα από τις στάχτες του έχει αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη συντέλεια του κόσμου.

black-sea
Η Γη δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν κανονικό υποθαλάσσιο ποταμό μεγάλων διαστάσεων, που κυλάει στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. Ο ποταμός, όπως και οι επιφανειακοί ποταμοί, έχει κανονική κοίτη, παραποτάμους, ρεύματα, ακόμα και …καταρράκτες.

Οι ερευνητές της σχολής γεωεπιστημών και περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον δρα Νταν Πάρσονς, σύμφωνα με τις εφημερίδες "Ντέιλι Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ", χρησιμοποίησαν ένα ρομποτικό υποβρύχιο που μελέτησε το βυθό κοντά στην Τουρκία.

Ο ποταμός έχει βάθος μέχρι 35 μέτρα σε μερικά σημεία, μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων, πλάτος γύρω στα 800 μέτρα, το νερό του κυλάει με ταχύτητα περίπου 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ γύρω στα 22.000 κυβικά μέτρα νερού ρέουν μέσα από αυτόν κάθε δευτερόλεπτο (δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ποταμό, τον Ρήνο). Ο όγκος νερού που μεταφέρει, είναι 350 φορές μεγαλύτερος από του Τάμεση στο Λονδίνο και, αν βρισκόταν στην επιφάνεια, θα ήταν ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός του πλανήτη μας από άποψη όγκου νερού που ρέει διαμέσου αυτού.

Ο ποταμός (χωρίς όνομα προς το παρόν) μεταφέρει πολύ αλμυρό νερό και ιζήματα και είναι ο μόνος ενεργός υποθαλάσσιος ποταμός που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Έχει δημιουργηθεί καθώς αλμυρό νερό εισδύει από την Μεσόγειο στο Στενό του Βοσπόρου και από εκεί στην Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο), που έχει ύδατα με μικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι. Η διαφορά αυτή στην ποσότητα του αλατιού αναγκάζει το πιο πυκνό νερό της Μεσογείου να ρέει συνεχώς σαν ένα ποτάμι κατά μήκος του βυθού της Μαύρης Θάλασσας και, στην πορεία των αιώνων, να έχει σκάψει ένα κανάλι με όχθες. Το νερό του καναλιού (ποταμού) είναι πιο αλμυρό και συνεπώς πιο πυκνό από το υπόλοιπο νερό γύρω του.

Το νερό του υποθαλάσσιου ποταμού διασχίζει τον καθοδικό βυθό που είναι κοντά στις ακτές και σιγά-σιγά χύνεται στην άβυσσο της Μαύρης Θάλασσας, όπως ένας επίγειος ποταμός που διασχίζει την ξηρά με καθοδική φορά και χύνεται τελικά στην θάλασσα.

Οι επιστήμονες εδώ και καιρό υποπτεύονταν ότι είναι δυνατό να σχηματιστούν ποτάμια στους βυθούς, καθώς οι έρευνες με σόναρ είχαν αποκαλύψει υποθαλάσσια κανάλια-μαιάνδρους σε πολλούς ωκεανούς. Τα μεγαλύτερα κανάλια έχουν βρεθεί στον Ατλαντικό, στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όπου εκβάλλει ο Αμαζόνιος. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί κάποιο ρεύμα νερού να διασχίζει ένα τέτοιο κανάλι.

Τα περισσότερα υποθαλάσσια κανάλια πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν όταν το επίπεδο των θαλασσών ήταν πολύ χαμηλότερο. Ορισμένα από αυτά τα κανάλια έχουν μήκος 4 χιλιομέτρων και πλάτος αρκετών χιλιομέτρων.

Το κανάλι-ποτάμι της Μαύρης Θάλασσας είναι μικρότερο από αυτά του Ατλαντικού, είναι όμως το πρώτο όπου αποδεικνύεται ότι νερό μπορεί να ρέει μέσα από αυτά τα κανάλια, όπως στα κανονικά επιφανειακά ποτάμια. Σύμφωνα με τον Πάρσονς, εκεί όπου υπάρχουν τέτοια ποτάμια, οι εταιρίες πετρελαίου θα μπορούσαν να κάνουν υποθαλάσσιες γεωτρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι άγγελοι ποτέ δεν θα μπορούσαν να πετάξουν με τέτοια ανατομία, σύμφωνα με μελέτη επιστήμονα

angelsfineartcover2004


Ακόμα και αν οι άγγελοι υπάρχουν, μάλλον θα μετακινούνται με κάποιο άλλο τρόπο και όχι με τα φτερά τους, επειδή πολύ απλά η φυσιολογία και η ανατομία του σώματός τους δεν τους επιτρέπει να πετάνε -ούτε τώρα ούτε ποτέ στο μακρινό παρελθόν- σύμφωνα με την πρωτότυπη μελέτη ενός βρετανού βιολόγου.
Ο καθηγητής Ρότζερ Γουότον του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), σε εργασία του στο περιοδικό "Opticon" του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", σύγκρινε τη φυσιολογία όλων των ειδών που πετάνε, με τις γνώριμες αναπαραστάσεις των φτερωτών αγγέλων και νεράιδων που απεικονίζονται, εδώ και αιώνες, να φέρνουν βόλτες στους ουρανούς. Το συμπέρασμά του είναι ότι, από ανατομική-φυσιολογική πλευρά, οι άγγελοι με τα ανθρώπινα χέρια και τις μεγάλες φτερούγες στην πλάτη ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιες πτήσεις, ούτε καν να απογειωθούν από το έδαφος.
Κακώς πολλοί νομίζουν ότι οι άγγελοι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Η ύπαρξή τους αποτελεί κεντρική πίστη στις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες (χριστιανική, ιουδαϊκή, ισλαμική) και μια περυσινή έρευνα από τον γνωστό οργανισμό Pew έδειξε ότι, στην εποχή μας, πάνω από δύο στους τρεις (68%) Αμερικανούς πιστεύουν ότι οι άγγελοι (και τα πεπτωκότα "αδέλφια" τους, οι δαίμονες) βρίσκονται επί το έργον γύρω μας ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι φτερούγες των πουλιών εξελίχτηκαν από τα αντιβράχια (τους πήχεις) των προγόνων τους και σταδιακά όλο τους το σώμα απέκτησε αεροδυναμικό σχήμα και καλύφτηκε με φτερά, ενώ ο σκελετός τους έγινε πιο ελαφρύς αλλά στερεός. Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στην περίπτωση των αγγέλων και των άλλων ιπτάμενων πλασμάτων της μυθολογίας, συν το γεγονός ότι οι άγγελοι δεν φαίνεται να έχουν το δυνατό μυικό σύστημα που θα τους επέτρεπε να κτυπάνε τις φτερούγες τους στον αέρα.
Ανάλογα ανατομικά προβλήματα υπάρχουν και στην περίπτωση των νεράιδων, οι οποίες συνήθως απεικονίζονται με φτερά κάποιου εντόμου (π.χ. πεταλούδας).

Το Σύμπαν έχει σχεδόν σταματήσει να παράγει άστρα

Τα περισσότερα άστρα που βλέπουμε στο Σύμπαν είναι στην πραγματικότητα αντίκες
Τα περισσότερα άστρα που βλέπουμε στο Σύμπαν είναι στην πραγματικότητα αντίκες   
 
 
Λονδίνο
Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα -ολόκληρο το Σύμπαν δείχνει να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Η μεγαλύτερη έρευνα του είδους της αποκαλύπτει ότι ο ρυθμός παραγωγής νέων άστρων συνεχώς μειώνεται και είναι σήμερα 30 φορές μικρότερος από ό,τι στην κορύφωσή του. Και αν περιμένουμε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια, ίσως θα μπορέσουμε να δούμε το φως του τελευταίου άστρου που ανάβει μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Σύμπαν υποφέρει εδώ και καιρό από μια μακρά, σοβαρή κρίση: το κοσμικό ΑΕΠ είναι σήμερα μόλις το 3% αυτού που ήταν στην κορύφωση του σχηματισμού άστρων» σχολιάζει ο Ντέιβιντ Σομπράλ του Πανεπιστημίου του Λάιντεν στην Ολλανδία, επικεφαλής της διεθνούς ομάδας.

Όλα τα άστρα σχηματίζονται από νέφη σκόνης και αέριου υδρογόνου, του πρώτου και του πλέον άφθονου χημικού στοιχείου που σχηματίστηκε μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Σύμφωνα με τις κρατούσες θεωρίες για την αστρογένεση, τα πρώτα άστρα άρχισαν να σχηματίζονται πριν από 13,4 δισ. χρόνια, περίπου 300 εκατ. χρόνια μετά το Μπιγκ Μπανγκ.

Δεδομένου ότι υπήρχαν τότε τεράστιες διαθέσιμες ποσότητες υδρογόνου, τα πρώτα αυτά άστρα πιστεύεται ότι ήταν γίγαντες, με μάζα εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από του Ήλιου. 'Ηταν όμως και εξαιρετικά βραχύβια, με διάρκεια ζωής μόνο μερικά εκατομμύρια χρόνια.

Τη στιγμή του θανάτου τους, τα άστρα αυτά εκρήγνυντο σε σουπερνόβα και σκόρπιζαν στο Διάστημα το λιγοστό υδρογόνο που τους περίσσευε, μαζί με όλα τα βαρύτερα στοιχεία που είχαν δημιουργήσει στο εσωτερικό τους με αντιδράσεις πυρηνικής σύντηξης.

Όλα αυτά τα υλικά ανακυκλώνονται προκειμένου να σχηματιστεί η επόμενη γενιά άστρων. Ο Ήλιος, για παράδειγμα, είναι άστρο τρίτης γενιάς και σχηματίστηκε από τα κατάλοιπα των προηγούμενων γενιών.

Όπως φαίνεται, καθώς η διαδικασία προχωράει ο ρυθμός αστρογένεσης επιβραδύνεται. Για να διερευνήσουν το θέμα, ο Δρ Σομπράλ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν επίγεια τηλεσκόπια για να εξετάσουν γαλαξίες που βρίσκονταν σε διαφορετικές αποστάσεις. Όσο πιο μακριά βρίσκεται ένας γαλαξίας, τόσο πιο αρχαίος είναι, γεγονός που επιτρέπει στους αστρονόμους να μελετούν την εξέλιξη του Σύμπαντος. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για τη νέα μελέτη είναι δέκα φορές περισσότερα σε σχέση με προηγούμενες απόπειρες, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Εξετάζοντας τα σωματίδια άλφα που είναι γνωστό ότι εκπέμπονται από τις διαδικασίες αστρογένεσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μισά από όλα τα άστρα που έχουν υπάρξει ποτέ δημιουργήθηκαν πριν από τουλάχιστον 9 δισ. χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα μισά δημιουργήθηκαν έκτοτε.

Ο ρυθμός παραγωγής νέων άστρων, δείχνει η μελέτη, κορυφώθηκε πριν από 11 δισ. χρόνια και έκτοτε βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Όπως σχολιάζει ο Δρ Σομπράλ, «αν η παρατηρούμενη μείωση συνεχιστεί, τότε στην υπόλοιπη ιστορία του Σύμπαντος θα σχηματιστούν μόνο 5% περισσότερα άστρα, ακόμα κι αν περιμένουμε για πάντα».

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society και είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία προδημοσίευσης arXiv.
Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η Ιστορία του Διαβόλου (ντοκιμαντέρ)

 Η Ιστορία του Διαβόλου (ντοκιμαντέρ)
Διάβολος, Σατανάς, Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Το Κτήνος, ο 666 είναι κάποια από τα ονόματα που του έχουν αποδοθεί.
Ποιος όμως είναι στην πραγματικότητα; Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία; Οι Εβραίοι ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για την ύπαρξή του; Ποια είναι η ιστορία που κουβαλάει ως θρησκευτική αλλα και θεολογική φιγούρα; Γιατί τον απεικονίζουν με τη συγκεκριμένη μορφή; Πώς διαμορφώθηκε η αντίληψη των ανθρώπων γύρω από αυτόν τον έκπτωτο άγγελο κατά τη διάρκεια των αιώνων; Ποια είναι τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί υπέρ της καταπολέμησης του; Είναι πράγματι το αντίπαλο δέος του Δημιουργού που προσπαθεί επί ματαίω να κυριεύσει τον κόσμο;
Ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω αλλα και σε πλήθος άλλων ερωτημάτων βασιζόμενο καθαρά σε ιστορικά στοιχεία. Μιλούν εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και υποστηρικτές του που έχουν ιδρύσει την πρώτη εκκλησία του Σατανά.


Η Ιστορία του Διαβόλου από KRASODAD

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το χώμα του Άρη μοιάζει με την ηφαιστειακή άμμο της Χαβάης


Η πρώτη ανάλυση ορυκτών στην επιφάνεια του Άρη από το όργανο ακτίνων-Χ του ρόβερ «Curiosity» αποκάλυψε χώμα που μοιάζει εντυπωσιακά με την ηφαιστειακή άμμο των νησιών της Χαβάης. Ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια επιστημονική τεχνική (φασματοσκοπία ακτίνων-Χ) εφαρμόστηκε για να αναλυθεί το έδαφος σε ένα άλλο πλανήτη εκτός της Γης.

Οι κόκκοι της αρειανής άμμου, που αναλύθηκαν χημικά μετά την εκπομπή πάνω τους μιας δέσμης ακτίνων Χ, βρέθηκαν να έχουν κρυστάλλους όμοιους με εκείνους του βασαλτικού εδάφους, που υπάρχει στις ηφαιστειακές περιοχές όπως η Χαβάη, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters. Το εν λόγω εύρημα, που επιβεβαιώνει τις έως τώρα θεωρίες των επιστημόνων, αυξάνει την πιθανότητα κάποτε ο «κόκκινος πλανήτης» να είχε φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή. Η σύσταση του εδάφους ενός πλανήτη θεωρείται ότι αντανακλά τις διαδικασίες που έλαβαν χώρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, όπως το κλίμα του.

Η αρχική ορυκτολογική ανάλυση δείχνει ότι το έδαφος του Άρη μοιάζει με τα γήινα ηφαιστειακά υλικά και αποτελείται κυρίως από άστριο, ολιβίνη και πυρόξενους. Περίπου το μισό έδαφος που αναλύθηκε, αποτελείται από μη κρυσταλλικά υλικά, όπως ηφαιστειακή ύαλο. Η παρατηρούμενη διάβρωση του αρειανού εδάφους μπορεί να έχει διάφορες αιτιολογίες, όπως αλληλεπίδραση με νερό και οξυγόνο, ανεμοθύελλες ή πτώση αστεροειδών.

Το αμερικανικό ρόβερ - επιστημονικό εργαστήριο, που προσεδαφίστηκε στον Άρη φέτος τον Αύγουστο, κινείται κοντά στον ισημερινό του πλανήτη, μέσα στον γιγάντιο κρατήρα Γκέιλ, που αποτελεί προϊόν πρόσκρουσης.

Αν και η φασματοσκοπία ακτίνων-Χ υπάρχει ως τεχνολογία εδώ και περίπου ένα αιώνα, η μεγάλη δυσκολία, που απαίτησε πολλά χρόνια ερευνών από τους μηχανικούς της NASA, ήταν η συρρίκνωσή της από ένα μηχάνημα μεγέθους ψυγείου σε ένα όχι μεγαλύτερο από κουτί παπουτσιών, έτσι ώστε το σχετικό επιστημονικό όργανο (με την ονομασία CheMin) να χωράει πάνω στο ρόβερ. Οι ακτίνες Χ διαθλώνται μέσα από τους κρυστάλλους του υλικού - στόχου και, ανάλογα με τον τρόπο που αντανακλώνται πίσω στο όργανο, εξάγονται τα ανάλογα συμπεράσματα για τη χημική σύνθεση και τη δομή του υλικού.

Το επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η ανάλυση δειγμάτων εδάφους του Άρη από ένα άλλο όργανο, το SAM, που θα αναζητήσει την παρουσία οργανικών μορίων, που περιέχουν άνθρακα, ώστε να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής κάποτε στον γειτονικό πλανήτη.

Το «Curiosity», κινούμενο με ταχύτητα έως 4 εκατοστών το δευτερόλεπτο, έχει διανύσει περίπου απόσταση 480 μέτρων μέχρι σήμερα.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πώς να δείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το σπίτι σας

O ISS έχει μήκος 109 μέτρα και πλάτος 73
O ISS έχει μήκος 109 μέτρα και πλάτος 73   (Φωτογραφία:  NASA )


Αθήνα
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι εύκολα ορατός με γυμνό μάτι όταν περνά πάνω από την Ελλάδα -είναι εξάλλου το τρίτο φωτεινότερο αντικείμενο στον ουρανό μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη. Αν θέλετε να δείτε το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα, μια υπηρεσία της NASA αναλαμβάνει να σας ενημερώνει πότε πρέπει να ανεβείτε στην ταράτσα και προς τα πού πρέπει να κοιτάξετε.

Έχοντας πάρει πια την τελική του μορφή, 14 χρόνια μετά την εκτόξευση της πρώτης υπομονάδας του, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) έχει μήκος 109 μέτρα και πλάτος 73. Ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από τη Γη σε 90 λεπτά, κινούμενος σε μια τροχιά που σχηματίζει γωνία 51,6 μοιρών σε σχέση με το επίπεδο του ισημερινού.

Ο σταθμός είναι εύκολα ορατός λίγη ώρα πριν από τη δύση, ή λίγη ώρα πριν από την ανατολή, όταν το φως του ήλιου ανακλάται στους ηλιακούς συλλέκτες του και τον κάνει να ξεχωρίζει στο σκοτεινό ουρανό. Σε αυτή τη φάση, μοιάζει με ασυνήθιστα φωτεινό άστρο που κινείται λίγο πιο γρήγορα από ένα μέσο επιβατικό αεροπλάνο. Και με  ένα δυνατό ζευγάρι κυάλια, μπορεί κανείς να διακρίνει τα αδρά χαρακτηριστικά του (στην ένθετη αριστερά, ο σταθμός όπως διακρίνεται με κιάλια σε φωτογραφία από το δικτυακό τόπο Lazy Astronomer του Ethan Siegel).

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για κάθε καλή ευκαιρία παρατήρησης του ISS μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία Spot the Station της NASA, η οποία έχει την έδρα της στο Κέντρο Ελέγχου της NASA στο Χιούστον και υπολογίζει τις ευκαιρίες θέασης για 4.600 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.


Η τροχιά του σταθμού έχει κλίση 51,6 μοιρών σε σχέση με το επίπεδο του ισημερινού (Πηγή: NASA)

Για την Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις επιλογές -Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο- ωστόσο οι προβλέψεις καλύπτουν μια μεγάλη ακτίνα γύρω από τα σημεία αυτά και εξυπηρετούν έτσι και μεγάλο μέρος της επαρχίας.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα  λαμβάνουν email λίγες ώρες πριν την επόμενη καλή ευκαιρία παρατήρησης του σταθμού (για την Ελλάδα δεν υπάρχει δυνατότητα ειδοποίησης μέσω SMS). Για να θεωρηθεί ένα πέρασμα «καλή ευκαιρία παρατήρησης» ο σταθμός θα πρέπει να περνά σχετικά ψηλά στον ουρανό στη διάρκεια της νύχας και θα πρέπει να παραμένει ορατός αρκετή ώρα ώστε να προλάβει κανείς να τον εντοπίσει.

Χονδρικά, αυτό συμβαίνει από μία-δύο φορές την εβδομάδα μέχρι μία-δύο φορές το μήνα, επισημαίνει η NASA.

Όσον αφορά το περιοχόμενο των ενημερώσεων, το Spot the Station αναφέρει την ώρα διέλευσης, το ύψος του σταθμού σε μοίρες πάνω από τον ορίζοντα και την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει κανείς να κοιτάξει.

Μια πλήρης λίστα με τα περάσματα του ISS από κάθε περιοχή του κόσμου είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον.
Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ποιά μέρη του πλανήτη μας προτιμούν οι... εξωγήινοι

Παρά τη συνήθη κινηματογραφική εικόνα με τα UFO να προσγειώνονται στη Νέα Υόρκη, στην «πραγματικότητα» οι εξωγήινοι έχουν... άλλες αγαπημένες γωνιές στον πλανήτη μας...

Ποιά μέρη του πλανήτη μας προτιμούν οι... εξωγήινοι

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στη διαβόητη «Area 51» και τον εξωγήινο του Ρόσγουελ! Μιλάμε για εκδηλώσεις εξωγήινης δραστηριότητας, όπως σημάδια σε χωράφια, χαμηλές πτήσεις ιπτάμενων δίσκων, απόκοσμες λάμψεις και τα σχετικά.
Μύθος ή πραγματικότητα, δεν θα μας απασχολήσει εδώ. Θα παρελάσουν απλώς από μπροστά μας τα μέρη της οικουμένης με τη συχνότερη παρατήρηση εξώκοσμης δραστηριότητας, είτε πρόκειται για πραγματικά γεγονότα είτε για αποκύημα της συλλογικής φαντασίας...

Warminster, Wiltshire - Βρετανία


Το τεράστιο χωράφι του Salisbury Plain στο Wiltshire της νότιας Αγγλίας είναι μια έκταση κατάφυτη με πλούσια... εξωγήινη ιστορία. Εδώ κάθεται αναπαυτικά το νεολιθικό μνημείο του Stonehenge, ο πελώριος αυτός σωρός από πέτρες που είναι καλυμμένος με πέπλο μυστηρίου. Και εδώ είναι που συνωστίζονται -και στη γειτονική πόλη Warminster- οι πλέον παθιασμένοι παρατηρητές ιπτάμενων δίσκων και εξωγήινων φαινομένων. Κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70 μάλιστα οι αναφορές για απόκοσμη δραστηριότητα ήταν χιλιάδες, με προσωπικές μαρτυρίες, ακόμα και απαγωγές ανθρώπων από εξωγήινα όντα! Και είναι βέβαια και τα σοφιστικέ γεωμετρικά σκαλίσματα στα γύρω χωράφια, μια τρανή απόδειξη του κάλλους και της αισθητικής της εξωγήινης τέχνης...

Wycliffe Well - Αυστραλία

Δεν θα ήθελες με τίποτα να επισκεφτείς το Wycliffe Well στα βόρεια της Αυστραλίας και να μη δεις εξωγήινη δραστηριότητα. Γιατί, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του «εξωγήινου πάρκου», οι θεάσεις ΑΤΙΑ είναι τόσο συχνές που αν μείνεις ξάγρυπνος όλη νύχτα, θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος να μην αποκτήσεις τη δική σου απόκοσμη εμπειρία! Οι γήινοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν εδώ τη θέα των UFO ήδη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι αν τελικά αποδειχτείς τόσο «γκαντέμης» και δεν σου αποκαλυφθούν οι εξωγήινοι, έχεις πάντα τη δυνατότητα να ρίξεις μια ματιά στον Έλβις (έστω και σε άγαλμα)...

Bonnybridge - Σκοτία

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με το Bonnybridge! Από το 1992, η μικρή αυτή επαρχιακή πόλη έχει μετατραπεί σε εξωγήινο θέρετρο, με τις θεάσεις ΑΤΙΑ να ανέρχονται πλέον σε μερικές χιλιάδες. Οι Αρχές της Σκοτίας λαμβάνουν κάθε χρόνο πάνω από 300 αναφορές από πολίτες για απόκοσμη δραστηριότητα στο Bonnybridge και τις γύρω περιοχές. Το 1993 μάλιστα, οι ιθύνοντες της περιοχής αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα στα σοβαρά, η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε ωστόσο δεν κατέληξε σε ετυμηγορία, αν και ενοχοποιήθηκε εν πολλοίς το αλκοόλ για τις παράξενες αυτές αναφορές. Όπως και να έχει το πράμα, οι εξώκοσμες εκδηλώσεις πυκνώνουν χρόνο με τον χρόνο, κάνοντας τη γωνιά αυτή της Σκοτίας δημοφιλή προορισμό για τους γήινους που ασχολούνται με τα εξωγήινα τα πράγματα... 

Το μονοπάτι των ΑΤΙΑ στη Χιλή

Κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι κάτοικοι της κεντρικής Χιλής έχουν αναφέρει τόσες εκδηλώσεις και θεάσεις εξωγήινης δραστηριότητας που το 2008 η πόλη San Clemente διάνοιξε ένα «μονοπάτι UFO»! Το έκτασης 19 μιλίων δρομάκι, σκαρφαλωμένο πάνω στην Οροσειρά των Άνδεων, περικλείει μια περιοχή ξακουστή για τις προσγειώσεις ιπτάμενων δίσκων. Δεν είναι λίγοι βέβαια αυτοί που βλέπουν το «μονοπάτι UFO» όχι ως μια προσπάθεια μελέτης και καταγραφής μεταφυσικών φαινομένων, αλλά ως μια οργανωμένη εμπορική επιχείρηση προσέλκυσης τουριστών. Ο επισκέπτης της περιοχής θα βρει σήμερα εκεί επεξηγηματικές πινακίδες για γνωστές εμφανίσεις ΑΤΙΑ, αλλά και μια πληθώρα από εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώρους για κάμπινγκ. Ο εξωγήινος τουρισμός μόλις γεννήθηκε...

Πόλη του Μεξικού - Μεξικό


Στις 11 Ιουλίου 1991, κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου, οι κάτοικοι της πολυπληθούς μητρόπολης είδαν πολλά περισσότερα από ένα εκπληκτικό ουράνιο φαινόμενο: στη μαζικότερη παρατήρηση εξωγήινης δραστηριότητας που έχει σημειωθεί ποτέ στον κόσμο, χιλιάδες Μεξικανοί ανέφεραν ότι παρατήρησαν έναν ιπτάμενο δίσκο να βολτάρει αμέριμνα πάνω από την πόλη. Ενδεχομένως η εξωγήινη εκδήλωση να είχε να κάνει με το φαινόμενο της ολικούς έκλειψης και των επιπτώσεών της στην όραση (ειδικά χωρίς προστατευτικά γυαλιά), έκτοτε ωστόσο η πόλη του Μεξικού έχει μετατραπεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό κάθε λογής εξωγήινης ζωής...

Stephenville, Τέξας - ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο του 2008, δεκάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες -κατά δήλωσή τους πάντα- ενός περίεργου φαινομένου: κάτι παράξενο πετούσε πάνω στον νυχτερινό ουρανό. Ακόμα και στην τοπική εφημερίδα φιλοξενήθηκε το περιστατικό, ενώ αργότερα το «άρπαξε» ο Larry King στην εκπομπή του στο CNN. Ήταν λοιπόν ζωή από άλλο πλανήτη; Σύμφωνα με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, επρόκειτο απλώς για χαμηλή νυχτερινή πτήση σμήνους μαχητικών F-16, δικαιολογία που δεν κάλυψε φυσικά τους Τεξανούς και έκτοτε οι θεάσεις ιπτάμενων δίσκων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο...

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μετρώντας το απόφωτο όλων των άστρων που υπήρξαν

Λάμψη του τότε
Χάρτης των ακτίνων γάμμα σε όλο τον ουρανό. Το κόκκινο αντιστοιχεί σε πηγές εντός του Γαλαξία μας (Πηγή: ΝASA/DOE/Fermi LAT Collaboration)
Χάρτης των ακτίνων γάμμα σε όλο τον ουρανό. Το κόκκινο αντιστοιχεί σε πηγές εντός του Γαλαξία μας (Πηγή: ΝASA/DOE/Fermi LAT Collaboration) 


Ουάσινγκτον
Με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Fermi ομάδα επιστημόνων στην Αυστρία κατάφερε να εντοπίσει το φως των πρώτων άστρων που δημιουργήθηκαν στο Σύμπαν. Η ανακάλυψη αναμένεται να προσφέρει νέα στοιχεία για τις διεργασίες που οδήγησαν στη γέννηση των άστρων και των γαλαξιών αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη, μέσα από το καυτό νέφος υδρογόνου.
Το εξωγαλαξιακό φως
Το φως των πανάρχαιων και πολύ μακρινών άστρων είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρατηρηθεί με άμεσο τρόπο. Ομως το φως των πρώτων άστρων αποτελεί μέρος μιας διάχυτης ομίχλης φωτονίων που είναι γνωστή με τον όρο «Εξωγαλαξιακό Φως Υποβάθρου». Το εξωγαλαξιακό φως διαπερνά όλο το Σύμπαν και στην ουσία αυτό το φως αποτελεί ένα κοσμικό ημερολόγιο αφού σε αυτό υπάρχουν δεδομένα για όλα τα άστρα που υπήρξαν ποτέ στο Σύμπαν. 
Τα μπλάζαρ
Το πρόβλημα είναι ότι οι εκπομπές φωτός από το  ηλιακό μας σύστημα και τον Γαλαξία μας καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την παρατήρηση του εξωγαλαξιακού φωτός. Γι αυτό και οι επιστήμονες επιλέγουν ως καλύτερους στόχους για παρατήρηση τα λεγόμενα μπλάζαρ. Πρόκειται για πολύ μακρινούς γαλαξίες με τεράστιες μελανές οπές, το φως των οποίων διαπερνά το εξωγαλαξιακό φως με τρόπο ανάλογο με εκείνον που το φως ενός προβολέα διαπερνά την ομίχλη.
Από τις μαύρες τρύπες των μπλάζαρ εκπέμπονται στο Διάστημα εξαιρετικής ενέργειας ακτίνες γάμμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς από τα μπλάζαρ εκπέμπονται φωτόνια με ενέργειες μεγαλύτερες από 10 GeV – ένα δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από την ενέργεια των φωτονίων του ορατού φωτός. Οσο μακρύτερα από εμάς βρίσκεται ένα μπλάζαρ, τόσο περισσότερο θα εμφανίζεται «σβησμένη» η ακτινοβολία γάμμα που εκπέμπει καθώς θα περνά από το εξωγαλαξιακό φως υποβάθρου. Καθώς οι επιστήμονες είχαν ξεχωριστά στοιχεία για το πόσο λαμπρά θα έπρεπε να είναι τα μπλάζαρ και πόσο μακριά από εμάς, μπόρεσαν να υπολογίσουν πόσο «σβήστηκαν» από το εξωγαλαξιακό φως οι ακτίνες γάμμα που αυτά εκμπέμπουν. Ετσι υπολόγισαν και την ένταση του εξωγαλαξιακού φωτός. Αν από αυτό αφαιρέσει κανείς τη γνωστή ένταση των νεότερων άστρων και γαλαξιών, το υπόλοιπο πρέπει να είναι το φως από την πρώτη γενεά άστρων.
Η ανακάλυψη
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ινσμπρουκ μελέτησαν 150 μπλάζαρ από τα περισσότερα από 1000 που έχει εντοπίσει το Fermi. H κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι τα πρώτα άστρα είχαν τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη μάζα από εκείνη του Ηλιου. Οι ερευνητές μελετώντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξαν και συγκρίνοντας τα με τα υπάρχοντα θεωρητικά μοντέλα για τη δομή του εξωγαλαξιακού φωτός κατέληξαν σε μια σειρά από συμπεράσματα. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, η δημιουργία της πρώτης γενεάς άστρων έφθασε στο απώγειό τη αφού πέρασαν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια έτη μετά τη Μεγάλη Εκρηξη. Μια δεύτερη διαπίστωση των ερευνητών είναι ότι πρώτη γενεά άστρων σχηματίστηκε με πολύ πιο αργό ρυθμό από εκείνο που προβλέπουν πολλά μοντέλα. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science Express.
Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δείτε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!

Δείτε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο μέσα από ένα infographic και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.
Perierga.gr - Tι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!
Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:
  • Γίνονται 694.445 αναζητήσεις στο Google
  • Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες
  • Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών
  • Γίνονται 695.000 status updates, και δημοσιεύονται 79.364 wall posts και 510.040 σχόλια στο Facebook
  • Κατοχυρώνονται 70 νέα domains
  • Στέλνονται πάνω από 168.000.000 email
  • Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets
  • Κατεβαίνουν 13.000 εφαρμογές στο iPhone
  • Δημοσιεύονται 20.000 νέα άρθρα στο tumblr
  • Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές
  • Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές
  • Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins
  • Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn
  • Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com
  • Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content
  • Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com
  • Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1.200 νέες διαφημίσεις
  • Γίνονται πάνω από 370.000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype
  • Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13.000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora
  • Και τέλος γίνονται πάνω από 1.600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.
πηγή: newsit.gr