Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η NASA αντιγράφει την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων!

Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων που κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί προσέλκυε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της NASA, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το αναπαράγουν και να το χρησιμοποιήσουν για τη μόνωση των διαστημοπλοίων τους.
Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υάλωμα αυτό είναι ουσιαστικά ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες μηχανικές και χημικές ιδιότητες και η NASA αναζητά σε αυτό τα μυστικά που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.
 
Σύμφωνα με τις έρευνες, το μυστικό της ανθεκτικότητας βρίσκεται στο άργιλο, που υπήρχε σε αφθονία στο ελληνικό χώμα και προμήθευε στους κεραμείς τις πρώτες ύλες για να πετύχουν ένα υάλωμα εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αλκαλοαργιλοπυιτικό γυαλί, με νανοκρυστάλλους μαγνητίτη, το οποίο έχει υψηλό οξείδιο του αργιλίου, το οποίο συμμετέχει στη διαμόρφωση του γυαλιού εξίσου με τηο οξείδιο του πυριτίου, γεγονός που του προσδίδει μεγάλη ανθεκτικότητα στη διάβρωση και ιδιαίτερη μηχανική αντοχή.
 
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η NASA αποφάσισε να στραφεί στα μυστικά της αρχαιοελληνικής κεραμοποιείας προκειμένου να βελτιώσει τις δικές της τεχνολογίες.
 
Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Tα 5 μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου

  • 15
     


 Tα 5 μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου
Αυτά είναι μερικά μονάχα από τα ανεπίλυτα μυστήρια, για την αποκρυπτογράφηση των οποίων «σπάνε» το κεφάλι τους εδώ και αιώνες ερευνητές και κρυπταναλυτές.
Χειρόγραφο Βόινιτς
Έχοντας πάρει την ονομασία του από τον Πολωνοαμερικανό παλαιοβιβλιοπώλη Βίλφριντ Βόινιτς, στου οποίου την κατοχή πέρασε το 1912, το Χειρόγραφο Βόινιτς είναι ένα βιβλίο αποτελούμενο από 240 σελίδες γραμμένες σε εντελώς άγνωστη γλώσσα.
Τις σελίδες του κοσμούν επίσης πολύχρωμα σχέδια παράξενων διαγραμμάτων, συμβάντων και φυτών που δεν μοιάζουν να ανήκουν σε κανένα από τα γνωστά καταγεγραμμένα είδη.
Αυτές ακριβώς οι εικονογραφικές παραστάσεις, σε συνδυασμό με τη μη αποκρυπτογραφήσιμη γραφή του, είναι που έχουν διαμορφώσει τη φήμη του χειρογράφου.
Ο συγγραφέας του παραμένει άγνωστος, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει υπολογιστεί ότι το χειρόγραφο χρονολογείται από την περίοδο μεταξύ 1404 και 1438 και περιέχει πληροφορίες αλχημιστικού περιεχομένου που άπτονται της βοτανικής, της αστρονομίας, της φυσικής ιστορίας, της κοσμολογίας και της φαρμακευτικής.
Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο μυστηριώδες χειρόγραφο στον κόσμο.
 Tα 5 μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου
Κώδικες Μπηλ
Πρόκειται για τρία κωδικοποιημένα κείμενα, τα οποία υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν το σημείο όπου βρίσκεται θαμμένος ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς στην ιστορία των ΗΠΑ: τόνοι χρυσού, ασημιού και πολύτιμων κοσμημάτων.
Ο θησαυρός είχε αρχικά περιέλθει στα χέρια ενός μυστηριώδους άντρας, ονόματι Τόμας Τζέφερσον, το 1818, ενόσω διεξήγαγε μεταλλευτικές έρευνες στο Κολοράντο.
Από τα τρία κείμενα, μονάχα το δεύτερο έχουν καταφέρει να «σπάσουν» ειδικοί ερευνητές, αποκαλύπτοντας το όνομα της κομητείας στην οποία είναι θαμμένος ο θησαυρός (κομητεία του Μπέντφορντ).
Τα στοιχεία, ωστόσο, για την ακριβή τοποθεσία του κατά πάσα πιθανότητα να περιέχονται σε ένα από τα άλλα δύο μη αποκρυπτογραφημένα κείμενα.
Αμέτρητοι είναι μέχρι σήμερα οι κυνηγοί θησαυρών που

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μασονία: Φρικτοί Όρκοι για Τυφλή Υπακοή


Μασονία: Φρικτοί Όρκοι για Τυφλή Υπακοή«Το πρώτο καθήκον κάθε Μασόνου είναι η υπακοή στις εντολές του Διδασκάλου. Το πνεύμα αυτό της άμεσης υπακοής και υποταγής στις αρχές, αποτελεί την μεγαλύτερη ασφάλεια για το‘Ίδρυμα’.
Ο Ελευθεροτεκτονισμός μοιάζει περισσότερο με στρατιωτική παρά με πολιτική οργάνωση. Η διαταγή πρέπει να εκτελείται αμέσως. Ο χαρακτήρας της και οι συνεπειές της ίσως γίνουν αντικείμενα συστηματικής έρευνας. Ο Μασονικός κανόνας υπακοής μοιάζει με την ναυτική προσταγή «Υπάκουσε στις διαταγές ακόμη και αν καταστρέφουν τους δικούς μας» (Εγκυκλοπαίδεια του Ελευθεροτεκτονισμού του Μακί σ. 525)»
Έτσι ένας Μασόνος ορκίζεται τυφλή υπακοή χωρίς να έχει και την ελάχιστη γνώση για το τι είναι αυτό στο οποίο ορκίζεται. Οι όρκοι που δίδουν οι υποψήφιοι στους τρείς πρώτους βαθμούς είναι οι κατωτέρω:
Μαθητεύομενος (Πρώτος βαθμός)
«Υπόσχομαι και ορκίζομαι μετά σοβαρότητας και ειλικρίνειας χωρίς διφορούμενα και επιφιλάξεις η υπεκφυγές τα εξής: δεσμέυομαι να μην υπάρχει μικρότερη ποινή από να κοπει ο λαιμός μου απ’ άκρη σ’ άκρη, να ξεριζωθεί η γλώσσα μου από την ρίζα της και το σώμα μου να ταφεί στη χοντρή άμμο της θαλάσσης όπου η παλίρροια και η άμπωτη καλύπτει και αποκαλύπτει το σημείο αυτό δυο φορές το εικοσιτετράωρο, γι’ αυτό βοήθησε με Θεέ και κρατησέ με σταθερό στην ακλόνητη πραγματοποίηση του παρόντος (Κάπταιν Γουίλιαμ Μόργκαν, ‘Εικονογραφήσεις της Μασoνίας’ σσ.21-22)». Η Ελληνική έκδοση κυκλοφορεί με τον τίτλο “Τα μυστήρια των Μασόνων” του Leo TaxilΕκδόσεις Μακρή).

(Δεύτερος Βαθμός)
«. . .δεσμεύομαι να μην υπάρχει μικρότερη ποινή από το να ανοιχτεί το στήθος μου και να ξεριζωθεί η καρδία μου και τα σπλάχνα μου να βγούν από μέσα και να ριφθούν από το αριστερό μου ώμο, να μεταφερθούν στην Κοιλάδα του Γιεχοσαφάτ, όπου να γίνουν τροφή των άγριων θηρίων του τόπου αυτού και των αρπακτικών πτηνών του αέρα εάν αποδειχθώ συνειδητά ένοχος παραβίασης οποιουδήποτε τμήματος αυτού του σοβαρού μου όρκου η υποχρέωση σε αδελφό μασόνο. Γι’ αυτό βοηθησέμε Θεέ και κράτησέ με σταθερό στην ακλόνητη πραγματοποίηση του παρόντος.»
(Τρίτος Βαθμός)
«.. .δεσμεύομαι να μην υπάρξει μικρότερη ποινή από το να κοπεί το σώμα μου στη μέση και να διαχωριστεί στο Βορρά και στο Νότο και τα σπλάχνα μου να γίνουν στάχτη στο κέντρο, και σι στάχτες μου να σκορπιστούν στους τέσσερις ανέμους του ουρανού ώστε να μη μείνει καμμιά ανάμνηση μου ανάμεσα στους ανθρώπους η τους μασόνους για την αχρειότητα και την ψευδορκία μου έαν ποτέ αποδεχθώ συνειδητά ένοχος παραβίασης οποιουδήποτε τμήματος αυτού του σοβαρού μου όρκου η υποχρεώσης σε αδελφό μασόνο.
Η σοβαρότητα των όρκων αυτών συνεχίζει να αυξάνει σε κάθε βαθμό. Παρ’ όλο το ότι οι όρκοι αυτοί είναι γραμμένοι σ’ ένα βιβλίο του 1820, πρώην Μασόνοι μου έχουν πεί πως οι όρκοι πολύ λίγο έχουν αλλάξει τους τελευταίους δύο αιώνες και στην ουσία τους παραμένουν ίδιοι.
Έαν κάποιος Μασόνος ανακαλύψει τους κρυφούς στόχους του Τάγματος και αποφασίσει να το εγκαταλείψει, οι όρκοι αυτοί χρησιμεύουν σαν τον πλέον αποτελεσματικό εκφοβισμό που προστατεύει από αποκαλύψεις οποιασδήποτε μυστικής πληροφορίας.
Σαν αποτέλεσμα, παρ’ όλο που ένα μικρό ποσοστό Μασόνων αποσκίρτησαν από την οργάνωση, μόνον λίγοι από αυτούς επιθυμούν να αναλάβουν τον κίνδυνο να μιλήσουν εναντίον της.
Ο Κάπταιν Γουϊλιαμ Μόργκαν (William Morgan: 1774–1826 ), από την Μπατάβια (Batavia) της Νέας Υόρκης (που υπήρξε Μασόνος για 30 χρόνια) ήταν ένας από τους θαρραλέους ανθρώπους, το βιβλίο του οποίου,‘Εικονογραφίσεις της Μασονίας” απεκάλυψε τα μυστικά τυπικά και τους όρκους του Μασονικού Τάγματος. Η αποκάλυψη αυτή του κόστισε την ζωή του.
Όταν έγινε γνωστό πως ο Μόργκαν προετοίμαζε τα χειρόγραφα και σχεδίαζε να τα εκδώσει, οι Μασόνοι αρχηγοί κινήθηκαν για να αποτρέψουν την έκδοση του βιβλίου. Ο Κάπταιν Μόργκαν απήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου του 1826 και κάποιοι Μασόνοι τον έπνιξαν στον ποταμό Νιαγάρα. Ο Δαυϊδ Μίλλερ, ο εκδότης, απήχθη και αυτός οι πολίτες όμως της Μπατάβια όταν το ανακάλυψαν, καταδίωξαν τους απαγωγείς και τελικά τον απελευθέρωσαν. Παρά τις προσπάθειες των Μασόνων να αποτρέψουν την έκδοση, το βιβλίο του Μόργκαν εξεδόθη στα 1827.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός έκανε ότι μπορούσε για να αρνηθεί τον ρόλο του στην δολοφονία του Γουϊλλιαμ Μόργκαν. Το γεγονός όμως αυτό οδήγησε σε φρενίτιδα τις Ανατολικές Πολιτείες. “Η Μασονική εγκυκλοπαίδεια του Κόιλ” και άλλα αναφέρονται στο γεγονός αυτό. Ο Κόιλ λέει: «Αποσκιρτήσεις Μασόνων εξαπλώθηκαν σε όλη την Νέα Αγγλία, την Νέα Υόρκη, την Νέα Υερσέη, την Πενσυλβάνια και το Μεριλαντ. Στα 1826 η Νέα Υόρκη είχε 480 Στοές με 20.000 μέλη αλλά από το 1827 έως το 1839 μόνο 40 η 50 στοές σχετίζονταν με την Μεγάλη Στοά. Η Μεγάλη Στοά της Μασσαχουσέτης παρέδωσε τον καταστατικό της χάρτης στην πολιτεία και έγινε ανεξάρτητο σώμα13. (Μασονική Εγκυκλοπαίδεια του Κόιλ σ. 58)
Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ελευθεροτεκτονισμός συνέχισε να αρνείται τις κατηγορίες για την δολοφονία, Παρά το γεγονός πως ένας από τους τρείς ανθρώπους που θεωρούντο ότι πραγματοποίησαν την δολοφονία ομολόγησε τα πάντα στο νεκροκρέββατό του στα 1848. Η ομολογία εμφανίζεται στις σελίδες 11-16 του βιβλίου με τίτλο «Ο Χαρακτήρας, οι Ισχυρισμοί και τα Πρακτικά Έργα του Ελευθεροτεκτονισμού» γραμμένο από τον αιδεσιμότατο Τσάρλς Τζ. Φιννευ, τον μεγάλο ευαγγελιστή του 19ου αιώνα.

Από το βιβλίο ‘Προς Μία Παγκόσμια Δικτατορία’ του Gary Kah

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θέλουμε άλλον έναν...πλανήτη


Θέλουμε άλλον έναν…πλανήτη

«Ζούμε σαν να είχαμε στη διάθεσή μας έναν έξτρα πλανήτη. Χρησιμοποιούμε διπλάσιους φυσικούς πόρους από αυτούς που μπορεί να παράγει η Γη και, αν δεν αλλάξουμε τροχιά, το 2030 θα χρειαζόμαστε περισσότερους από 2 πλανήτες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», τονίζει ο Τζιμ Ληπ, Διευθυντής του wwf International.
Σε έκθεση του το wwf  υπογραμμίζει τις επιπτώσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης, καθώς το 2050 δύο στους τρεις ανθρώπους θα κατοικούν σε πόλεις, αλλά και τη διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών κρατών.
Οι πιο πλούσιες οικονομίες έχουν κατά μέσο όρο πενταπλάσιο οικολογικό αποτύπωμα από τις φτωχές.
Όμως, σύμφωνα με το δείκτη Ζωντανού Πλανήτη, οι απώλειες σε βιοποικιλότητα από το 1970 υπήρξαν ραγδαίες σε χαμηλών εισοδημάτων κράτη -καταδεικνύοντας πόσο οι φτωχότερες και πιο ευάλωτες χώρες «επιδοτούν» τον τρόπο ζωής των πλουσιότερων.
Οι 10 χώρες με το μεγαλύτερο οικολογικό αποτύπωμα ανά κάτοικο είναι: Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Δανία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Αυστραλία, Καναδάς, Ολλανδία και Ιρλανδία.
Πηγή:pinakio.blogspot.gr

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Φωτογράφισε UFO προτού πέσουν 10 νεκρά πουλιά σε διπλανή αυλή


Μια περίεργη φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου. Ένας άνδρας φωτογράφισε από την αυλή του σπιτιού του ένα περίεργο σχηματισμό στα σύννεφα που θυμίζει UFO. Λίγο αργότερα, σε διπλανή αυλή έπεσαν ξαφνικά 10 πουλιά νεκρά, ισχυρίζεται ο αυτόπτης μάρτυρας.

Φωτογράφισε UFO προτού πέσουν 10 νεκρά πουλιά σε διπλανή αυλή

Ο 23χρονος Calum Sherwood στην περιοχή Cumbria της βορειοδυτικής Αγγλίας φωτογράφισε τον περίεργο σχηματισμό που φιλοξενεί σήμερα η Daily Mail στο πρωτοσέλιδό της.
'Οπως υποστηρίζουν ειδικοί, τα νεκρά πουλιά συχνά συνδέονται με εμφανίσεις UFO...
Άλλοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για κρυστάλλους πάγου που δημιουργήθηκαν από κάποια μηχανή τζετ.
Το σημείο πάντως του περίεργου περιστατικού είναι κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Sellafield, περιοχή συχνής ανεξήγητης δραστηριότητας...

Κορυφώνεται απόψε το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων

Κορυφώνεται απόψε το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων
Οι Ωριωνίδες φαίνεται να προέρχονται από μια περιοχή πάνω από το πολύ
Κορυφώνεται απόψε ένα ακόμη φαινόμενο βροχής διαττόντων αστέρων, των Ωριωνίδων, με τους αστρονόμους της NASA να περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα.

Επειδή το φεγγάρι δεν βρίσκεται κοντά σε πανσέληνο, το φως του δεν θα εμποδίζει την παρατήρηση, αν φυσικά δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε πλανήτης με τέσσερις Ήλιους

Ανακαλύφθηκε πλανήτης με τέσσερις Ήλιους













Έναν πλανήτη που φωτίζεται από τέσσερις ήλιους ανακάλυψαν δυο εθελοντές που συμμετείχαν σε Διαδικτυακό πρόγραμμα για τον εντοπισμό εξωπλανητών.

Ο εξωπλανήτης «PH1», που απέχει από τη Γη 5.000 έτη φωτός, πήρε την ονομασία του από το πρόγραμμα PLanetHunters.org του Πανεπιστημίου Γέιλ, το οποίο ζητά από επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν σημάδια για νέους πλανήτες.

Ο γιγάντιος εξωπλανήτης έχει εξαπλάσια διάμετρο από τη Γη, γεγονός που τον καθιστά μεγαλύτερο από τον Ποσειδώνα.Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι έχει τέσσερις ήλιους, καθώς κινείται σε τροχιά γύρω από δυο άστρα, ενώ την ίδια ώρα γύρω του περιστρέφεται άλλο ένα ζευγάρι μακρινών πλανητών.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, μόνο έξι γνωστοί πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δυο αστέρια (δυαδικό σύστημα)Παρά τη βαρυτική έλξη που υφίσταται, η τροχιά του παραμένει σταθερή. Η θερμοκρασία του κυμαίνεται μεταξύ 250 και 340 βαθμών Κελσίου.

Η ανακάλυψη

Τον πλανήτη ανακάλυψαν οι Αμερικανοί εθελοντές Kian Jek και Robert Gagliano μέσω της ιστοσελίδας PLanetHunters.org που δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο να ενθαρρύνει ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν εξωπλανήτες χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler εκτοξεύθηκε το 2009 αναζητώντας πλανήτες σαν τη Γη, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από άστρα.

Πηγή: econews

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες!

Κάποιες από τις χώρες που θα δείτε στη συνέχεια τις ξέρετε καλά και κάποιες άλλες ούτε που τις έχετε ματακούσει! Για ορισμένες από αυτές, μάλιστα, ισχύουν πράγματα που ούτε φανταζόσασταν ποτέ ότι υπάρχουν, τα οποία, όμως, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον να τα γνωρίζετε. Εγκυκλοπαιδικό ή όχι, δεν γνωρίζω, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι φτάνοντας στο τέλος της λίστας που ακολουθεί θα έχετε γίνει λίγο παραπών σοφοί (από ό,τι ήδη είστε, εννοείται!)…
1. Πάνω από 25% των δασών του κόσμου είναι στη Σιβηρία, καθώς η περιοχή καλύπτεται κατά 40% από μεγάλα δάση κωνοφόρων δέντρων, ενώ σε αφθονία βρίσκονται τα έλατα, οι σημύδες, οι λεύκες κ.ά.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
2. Πάνω από 800 διαφορετικές γλώσσες μιλιούνται στην Παπούα Νέα Γουινέα.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
3. Η Νέα Ζηλανδία ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες το 1893.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
4. Το νησί Ναούρου της Ινδονησίας είναι σχεδόν κατά 100% υπέρβαρο, αφού οι κάτοικοί του είναι στο σύνολό τους παχύσαρκοι.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
5. Στα Νησιά Φώκλαντ αντιστοιχούν 350 πρόβατα σε κάθε άτομο.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
6. Το νησί του Ειρηνικού Γκουάμ κατασκευάζει τους δρόμους του από κοράλλια καθώς δεν έχει καθόλου άμμο. Για την ακρίβεια η άσφαλτος φτιάχνεται από ένα μείγμα κοραλλιών και πετρελαίου!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
7. Η Σιγκαπούρη δεν έχει καθόλου επαρχία, λιβάδια και χωράφια. Ολόκληρο το νησί είναι μια μητρόπολη!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
8. Σχεδόν το μισό του πληθυσμού της Νιγηρίας (49%) έχει δεν έχει φτάσει στην εφηβεία, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη χώρα να έχει το νεαρότερο ηλικιακά πληθυσμό.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
9. Στην Αυστραλία ο αριθμός των καγκουρό που ζουν εκεί είναι διπλάσιος από αυτόν των ανθρώπων.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
10. Το 60% των λιμνών που υπάρχουν στον κόσμο βρίσκονται στον Καναδά, οι οποίες αριθμούν περίπου τα 3.00.000!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
11. Στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στο Μιλάνο, υπάρχει εν ισχύ ένας παλιός νόμος (στα βιβλία, τουλάχιστον) όπου υποχρεώνει τους πολίτες που βρίσκονται σε δημόσιο χώρο να χαμογελούν συνέχεια. Εξαίρεση αποτελούν όσοι παρακολουθούν κηδείες ή επισκέπτονται ασθενείς σε νοσοκομεία!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
12. Τα Κανάρια Νησιά (Canary Islands) οφείλουν την ονομασία τους στα… σκυλιά και όχι στα πτηνά, όπως νομίζουν πολλοί. Στους ρωμαϊκούς χρόνους, τα νησιά ήταν γνωστά για τα άγρια ​​σκυλιά που περιπλανιόταν εκεί. Και καθώς η λατινική λέξη για το «σκυλί» είναι «canis», ονομάστηκαν Κανάρια Νησιά. Όταν οι εξερευνητές επισκέφθηκαν τα νησιά το 16ο αιώνα, επέστρεψαν στις πατρίδες τους φέρνοντας μαζί τους μικρά κίτρινα πτηνά από τα Κανάρια Νησιά, τα οποία κελαηδούσαν διαρκώς και λογικά τα ονόμασαν canaries δηλαδή καναρίνια!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
13. Στην Βουλγαρία και την Αλβανία το νεύμα του κεφαλιού προς τα κάτω δεν σημαίνει «ναι», όπως στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά «όχι»!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
14. Η Εσθονία έχει τα περισσότερα ατυχήματα με αυτοκίνητο ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
15. Η Νέα Ζηλανδία είναι η μόνη χώρα που συνδυάζει όλα τα κλίματα του κόσμου.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
16. Στην Τουρκία, το βιολετί είναι το χρώμα του πένθους και όχι το μαύρο.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
17. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει ούτε ένα φυσικό ποτάμι.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
18. Με μόλις 4 κατοίκους ανά 2,5 χιλιόμετρα η Μογκολία είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα στον κόσμο.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
19. Η Λιβύη είναι η πιο άγονη χώρα στον πλανήτη, με το 99% του εδάφους να είναι έρημος.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες
20. Η Ουκρανία χάνει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 8% από τον πληθυσμό της, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι το 2050 θα έχει κατά ε0% λιγότερους κατοίκους!
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες 

Τέχνη του δρόμου

Καταπληκτικές τρισδιάστατες ζωγραφιές στο δρόμο. Αν κανείς τις παρατηρήσει από τη σωστή οπτική γωνία είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικές, τόσο που ανυποψίαστοι περαστικοί αιφνιδιάζονται. Συνδυάζοντας την τέχνη με τη φυσική και την ανθράπινη αντίληψη, έχουμε πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τέχνη του δρόμου


Τέχνη του δρόμου
Τέχνη του δρόμου 

Τέχνη του δρόμου 

Τέχνη του δρόμου

Αστεροειδής θα περάσει απόψε πάνω από τη Γη

Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει απόψε το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Η NASA διαβεβαίωσε ότι δε συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.
Ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», ο οποίος έχει μήκος περίπου 17 μέτρων, ανακαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου και από εκείνη την ημέρα οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του.
Πρόκειται για τον δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, σύμφωνα με το Space.com.
Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο «2012 TV» μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).
Η NASA και άλλοι αστρονόμοι επιτηρούν τους ουρανούς για να εντοπίσουν αστεροειδείς, που η τροχιά τους θα μπορούσε να διασταυρωθεί με αυτή της Γης, γεγονός που θα αποτελούσε απειλή για τον πλανήτη μας, πιθανώς πολύ σοβαρή αν ο αστεροειδής είναι μεγάλος. Αποτελεί δυνητικά ανησυχητικό γεγονός ότι είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο να περνάνε αστεροειδείς ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, αν και συνήθως είναι μικροί.
Δύο αστρονομικές ομάδες, το ιταλικό Virtual Telescope Project και η Slooh Space Camera, θα προσφέρουν ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του ταξιδιού του αστεροειδούς από τη γειτονιά της Γης.
Στην πρώτη περίπτωση μετά τις 20:30 ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση www.astrowebtv.org και στη δεύτερη μετά τα μεσάνυχτα στη διεύθυνση www.slooh.com.
Οι έμπειροι ερασιτέχνες αστρονόμοι επίσης θα μπορούν να δουν τον αστεροειδή και με ένα σχετικά μικρό τηλεσκόπιο

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ – Συστατικά των chemtrails και στο αίμα των Ελλήνων !!!


  • 171
     


 ΣΟΚ – Συστατικά των chemtrails και στο αίμα των Ελλήνων !!!
Ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου – χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών…
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.
Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων. Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.
Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http:// www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492)
Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.
Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS
Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του. Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού…
Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά – και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.
Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.
Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας. Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα – προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα…
Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του…
Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.
Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων…
psekasmata.blogspot.com

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δύτες επισκέπτονται ξανά το ναυάγιο όπου βρέθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων



  • 31
     
 Δύτες επισκέπτονται ξανά το ναυάγιο όπου βρέθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Το 1900, Έλληνες σφουγγαράδες έπεσαν πάνω σε έναν «σωρό από πεθαμένες, γυμνές γυναίκες» στο βυθό κοντά στο μικροσκοπικό νησί των Αντικυθήρων. Αποδείχθηκε ότι οι μορφές αυτές δεν ήταν πτώματα αλλά χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, μέρος ενός φορτίου κλεμμένων ελληνικών θησαυρών, που χάθηκε όταν το ρωμαϊκό πλοίο που τους μετέφερε βυθίστηκε δύο χιλιάδες χρόνια πριν προσκρούοντας στα ύπουλα βράχια του νησιού.
Ήταν το πρώτο ναυάγιο που ερευνήθηκε από αρχαιολόγους και έκρυβε το μεγαλύτερο σύνολο αρχαίων θησαυρών που είχε βρεθεί ποτέ. Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης –που πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες και με ανεπαρκή εξοπλισμό- δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έτσι, αυτό τον μήνα, εφοδιασμένοι με την πιο σύγχρονη τεχνολογία κατάδυσης, οι επιστήμονες επιστρέφουν στη θέση.
Μεταξύ 1900 και 1901, οι σφουγγαράδες ανέσυραν μια σειρά από συγκλονιστικές αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων όπλα, κοσμήματα, έπιπλα και κάποια...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

UFO - Κρήτη: Η φωτογραφία είναι αυθεντική, λένε ειδικοί στο εξωτερικό


Η φωτογραφία που τράβηξαν το καλοκαίρι Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη και απεικονίζει αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο έχει συζητηθεί πολύ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό

UFO - Κρήτη: Η φωτογραφία είναι αυθεντική, λένε ειδικοί στο εξωτερικό

Διάφοροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία είναι γνήσια και δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ενώ έχουν βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για πραγματικό ιπτάμενο δίσκο με διάμετρο 13 περίπου μέτρων.
Οι τουρίστες, ανέβασαν την επίμαχη φωτογραφία στην ιστοσελίδα «abovetopsecret.com» και οι υπεύθυνοι της σελίδας με τη βοήθεια ειδικών στην ψηφιακή απεικόνιση διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία δεν είναι επεξεργασμένη αλλά είναι 100% αληθινή.
Ένας από τους ειδικούς, ονόματι Τζεφ Ρίτσμαν, συνεργάτης της AOL και του History Channel, ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία και τα στιγμιότυπα από UFO εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες, δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο υποστηρίζει ότι «στα 26 χρόνια εμπειρίας μου έχω δει ελάχιστες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από UFO. Η συγκεκριμένη είναι συναρπαστική και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να βρω μία λογική εξήγηση όμως κατέστη αδύνατον.»
Ο Ρίτσμαν υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραγματικό ιπτάμενο δίσκο, που μπορεί να ξεπερνά τα 13 μέτρα σε διάμετρο.
Δείτε το βίντεο:

8 σούπερ οργανισμοί που «εξουσιάζουν» τον κόσμο!

«Η επιτυχία στην εξέλιξη ενός είδους και η κυριαρχία του στον κόσμο σε βάθος χρόνου δεν μετριέται μόνο από την εξυπνάδα, το πόσο τεχνολογικά προηγμένο είδος είναι ή την πολυπλοκότητα που το διακρίνει. Η προσαρμοστικότητα και η αναπαραγωγική επιτυχία έχουν μεγαλύτερη σημασία», σημειώνει ο βιολόγος Stephen G. Gould. Με αυτό κατά νου, οι 8 σούπερ προσαρμοστικές μορφές ζωής που θα δείτε στη συνέχεια είναι οι πιο παραγωγικοί και ευέλικτοι οργανισμοί που «κυβερνούν» τον κόσμο.
1. Βακτήρια
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα βακτήρια είναι ο… δολοφόνος της φύσης και εμείς ζούμε σήμερα στην εποχή των βακτηρίων, όπως έχουν καταδείξει διάφοροι βιολόγοι. Πράγματι, τα βακτήρια μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού, στο έδαφος, στα απόβλητα, στο νερό, ακόμη και πολύ βαθιά μέσα στο φλοιό της Γης. Και επειδή τα βακτήρια δεν είναι εύκολο να τα κατανοήσει κάποιος όλα μαζί, ως ένα σύνολο μικροοργανισμών, καλό θα ήταν να τα μελετήσουμε μεμονωμένα. Πάρτε το Ε. coli, για παράδειγμα. Κατά τη διάρκεια της ζωής θα υπάρχουν περισσότερα Ε. coli που θα ζουν στο έντερο κάθε ανθρώπου από ό,τι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έζησαν ποτέ! Και σύμφωνα με τον βιολόγο Lynn Margulis «το 10% του ξηρού βάρους του σώματός μας αποτελείται από βακτήρια, με τα οποία, μάλιστα, αν και δεν αποτελούν εκ γενετής μέρος του σώματός μας, δεν μπορούμε να ζήσουμε χώρια!».
2. Φυτοπλαγκτόν
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Το φυτοπλαγκτόν είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που καλύπτουν την επιφάνεια των ωκεανών και συγκεντρώνονται, επίσης, στο γλυκό νερό. Το μεγαλύτερο κομμάτι του πλαγκτόν δεν φαίνεται με γυμνό μάτι αλλά επειδή υπάρχει σε τόσο μεγάλο αριθμό στο νερό μπορεί να αποχρωματίσει πραγματικά μεγάλες υδάτινες εκτάσεις. Αυτά τα μικροσκοπικά «πλάσματα» συμμετέχουν στο 50% του συνόλου της φωτοσυνθετικής δραστηριότητας στη Γη, γεγονός που, όταν σκεφτεί κανείς πόσα φυτά υπάρχουν στον πλανήτη, είναι πραγματικά  εκπληκτικό. Ως αποτέλεσμα, το φυτοπλαγκτόν είναι στενά συνδεδεμένο με την παροχή οξυγόνου στον πλανήτη. Επίσης χρησιμεύσει ως βάση για την υδρόβια τροφική αλυσίδα, προσφέροντας ένα άμεσα διαθέσιμο… γεύμα στις φάλαινες. Όσον αφορά στους αριθμούς, υπάρχουν πάνω από 5.000 γνωστά είδη, αλλά επειδή συνεχώς ανακαλύπτονται καινούργια είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός τους.
3. Μυρμήγκια
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Τα μυρμήγκια είναι από τα πιο επιτυχημένα είδη που γνώρισε ποτέ αυτός ο πλανήτης. Συχνά θεωρούνται ως «υπερ-οργανισμοί» εξαιτίας του τρόπου που κατασκευάζουν τις φωλιές τους, της εξελικτικής επιτυχίας τους -που έχει αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στο συντονισμό της κοινωνικής τους οργάνωσης- της ικανότητάς τους να τροποποιούν οικοτόπους, να αξιοποιούν τους πόρους που έχουν και να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους. Σχεδόν 12.500 είδη έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα, ωστόσο πιστεύεται ότι ο αριθμός μπορεί να φτάνει τα 22.000. Τα μυρμήγκια έχουν αποικίσει σχεδόν σε κάθε κομμάτι της χερσαίας επιφάνειας της Γης και υπάρχουν περισσότερα μυρμήγκια σε αυτόν τον πλανήτη, κατά βάρος, από ό,τι όλοι οι άνθρωποι μαζί! Και μια και μιλάμε με αριθμούς, ο εντομολόγος E.O. Wilson έχει υπολογίσει ότι υπάρχουν 10.000 τρισεκατομμύρια αυτόνομα ζωντανά μυρμήγκια κάθε στιγμή πάνω στη Γη.
4. Σκαθάρια
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Τα κολεόπτερα, αυτά που κοινώς ονομάζονται σκαθάρια, περιλαμβάνουν περισσότερα είδη από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εντόμων (περίπου το 25% όλων των γνωστών μορφών ζωής και το 40% όλων των γνωστών ειδών εντόμων – 400.000 συνολικά), με περίπου 500 αναγνωρισμένες οικογένειες και υποοικογένειες. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ περισσότερα! Έχει, μάλιστα, εκτιμηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη σκαθαριών. Εξαιρετικά ευπροσάρμοστα στο περιβάλλον τους, τα σκαθάρια μπορούν να βρεθούν σε όλους τους μεγάλους οικοτόπους (εκτός από τις θαλάσσιες και τις πολικές περιοχές), ενώ η ικανότητά τους να διασπούν ζωικά και φυτικά υπολείμματα για τη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων και των μυκήτων, τα καθιστούν ως τα πλέον ισχυρά έντομα στην επιβίωση σε δύσκολες συνθήκες.
5. Τερμίτες
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Οι τερμίτες ανήκουν στα Ισόπτερα και -όσο κι αν φαίνεται παράξενο- μακρινή μόνο σχέση έχουν με τα μυρμήγκια, ενώ στην πραγματικότητα συγγενεύουν περισσότερο με τα σκαθάρια. Όπως τα μυρμήγκια, όμως, είναι κοινωνικά έντομα, που διαιρούν την εργασία τους, δημιουργώντας «κάστες», και φροντίζουν τα νεότερα μέλη συλλογικά. Υπάρχουν περίπου 4.000 είδη τερμιτών, ενώ οι αποικίες τους αριθμούν εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα. Η ακόρεστη ανάγκη τους να καταβροχθίζουν τα ξύλα αλλά και παράλληλα η σπουδαία ικανότητά τους στην ανακύκλωσή του τα έχει καταστήσει ως ένα απαραίτητο είδος της βιόσφαιρας. Οι τερμίτες είναι τόσο παραγωγικοί, μάλιστα, ώστε αποτελούν μια πιθανή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, λόγω της ικανότητάς τους να παράγουν άφθονη ποσότητα υδρογόνου.
6. Γρασίδι
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Με απλά λόγια, το γρασίδι είναι η πιο κυρίαρχη μορφή βλάστησης στον πλανήτη. Μεταξύ των πιο ευέλικτων μορφών ζωής στη Γη, τα χόρτα έχουν προσαρμοστεί σε όλες τις κλιματικές συνθήκες: σε τροπικά δάση, ερήμους και βουνά. Είναι πλέον το πιο διαδεδομένο φυτό στον πλανήτη, και ως εκ τούτου, αποτελούν την κύρια πηγή τροφής για όλα τα είδη της άγριας ζωής.
7. Κατσαρίδες
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Αν και αρχικά ήταν τροπικά έντομα, οι κατσαρίδες προσαρμόστηκαν ανησυχητικά καλά στην πορεία του χρόνου στον ανθρώπινο πολιτισμό. Αν και δεν είναι τόσο παραγωγικές σε σχέση με κάποια άλλα είδη της συγκεκριμένης λίστας, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και ευέλικτες. Μερικά είδη μπορούν να παραμένουν ζωντανά για μήνες χωρίς καθόλου τροφή ή να επιβιώνουν με… περιορισμένους πόρους, όπως, για παράδειγμα, με την κόλλα που υπάρχει στο πίσω μέρος των γραμματοσήμων! Επιπλέον, ορισμένες κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν έως και 45 λεπτά χωρίς αέρα! Όσον αφορά τώρα στη γνωστή φράση ότι «οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα», μπορεί να υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε αυτό: επειδή τα κύτταρά τους διαιρούνται μόνο μία φορά, οι κατσαρίδες έχουν υψηλότερη αντίσταση στην ακτινοβολία σε σχέση με τα περισσότερα σπονδυλωτά, ικανές να αντέξουν μία δόση 6 έως και 15 φορές μεγαλύτερη από ο,τι ένας άνθρωπος.
8. Ποντίκια
perierga.gr - 8 σούπερ οργανισμοί που "εξουσιάζουν" τον κόσμο!
Τα ποντίκια είναι ίσως τα πιο ανθεκτικά θηλαστικά στον πλανήτη και -όπως η κατσαρίδα- έχουν επωφεληθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Μπορούν να ζήσουν σε μια ευρεία ποικιλία οικοτόπων, ενώ είναι άριστοι άλτες, ορειβάτες και κολυμβητές. Γεννούν ασταμάτητα, μέχρι και 5 φορές το χρόνο, ενώ κάθε γέννα μπορεί να περιλαμβάνει από 6 έως 22 μικρά. Στην πραγματικότητα, ένα μόνο ζευγάρι ποντικών μπορεί να γίνουν 200(!) μέσα σε έναν μόνο χρόνο. Πιστεύεται ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ποντίκια σε αυτό τον πλανήτη, γεγονός που τα καθιστά ως τα πιο «επιτυχημένα» θηλαστικά (εκτός από τον άνθρωπο). Είναι, επίσης, πολύ δύσκολο να σκοτωθούν, αποκτώντας όλο και περισσότερη ανοσία στα δηλητήρια.

Χιονίζει και στην Αφροδίτη;


Λονδίνο 

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι στον Αρη υπάρχουν χιονοπτώσεις παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα. Ο δορυφόρος Venus Express του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος κατέγραψε στοιχεία που δείχνουν ότι το φαινόμενο αυτό πιθανώς λαμβάνει χώρα και στην Αφροδίτη.
Ο ξηρός πάγος
Ομάδα ερευνητών στο Βέλγιο μελέτησε ένα πλήθος δεδομένων που έχει στείλει το Venus Express από την Αφροδίτη από τότε που ξεκίνησε την εξερεύνηση της το 2006. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα σημείο στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη στο οποίο η θερμοκρασία είναι απρόσμενα χαμηλή. Η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης κυριαρχείται από διοξείδιο του άνθρακα. Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση 125 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη και οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η θερμοκρασία εκεί βρίσκεται στους -175 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες αυτές μπορούν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα σε πάγο ή χιόνι.
H ανακάλυψη
Ανεξάρτητα από το αν τελικά χιονίζει στην Αφροδίτη η ανακάλυψη του συγκεκριμένου σημείου στην ατμόσφαιρα της είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο στην ατμόσφαιρα της Γης με ανάλογες συνθήκες και τόσο χαμηλή θερμοκρασία. Προκαλεί λοιπόν εντύπωση πως συμβαίνει αυτό στην Αφροδίτη που είναι πολύ πιο κοντά στον Ηλιο από ό,τι ο πλανήτης μας. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Διαστημικής Αερονομίας του Βελγίου και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Geophysical Research».

Στην πυρά» τα διαστημικά σκουπίδια


Με διαστημικό «καμάκι» ή με κρυογενικό αέριο θα ωθούνται προς την ατομόσφαιρα όπου θα καταστρέφονται
Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο για τα διαστημικά σκουπίδια
Λονδίνο 
Λύση στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα των λεγόμενων «διαστημικών σκουπιδιών» προσπαθούν να δώσουν η Boeing και η Astrium UK. Σχεδίασαν δύο νέες μεθόδους καταστροφής των μικρότερων και μεγαλύτερων διαστημικών σκουπιδιών που αποτελούνται από ολόκληρα τμήματα ή συντρίμμια δορυφόρων, πυραύλων, σκαφών κλπ.
Οι δύο νέες μέθοδοι με διαφορετικά μέσα στοχεύουν στο να διακόπτουν την τροχιακή κίνηση αυτών των αντικειμένων ώστε να πέφτουν στη γήινη ατμόσφαιρα και να καίγονται κατά την είσοδο τους σε αυτή. Ο αριθμός των διαστημικών σκουπιδιών που αποτελούν απειλή (άνω των 10 εκατοστών) υπολογίζεται περίπου στις 22 χιλιάδες.
Διαστημικά καμάκια
Η Astrium UΚ είναι θυγατρική εταιρεία της EADS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ανάπτυξης διαστημικών τεχνολογιών και συστημάτων. Ερευνητές της Astrium ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα για την καταστροφή των διαστημικών σκουπιδιών. Ενα μικρό σκάφος ή δορυφόρος θα πλησιάζει σε απόσταση 100 μέτρων το σκουπίδι – στόχο, θα το φωτογραφίζει και θα το παρατηρεί. Στη συνέχεια θα το πλησιάζει σε απόσταση 20 μέτρων και θα εξαπολύει ένα καμάκι. Στο καμάκι θα είναι προσαρμοσμένη μια συσκευή προώθησης. Οταν το καμάκι καρφωθεί στο σκουπίδι θα ενεργοποιείται η συσκευή προώθησης στέλνοντας το σκουπίδι στην ατμόσφαιρα της Γης όπου θα καίγεται.
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/10/image1323.jpeg
Φωτογραφία από τις δοκιμές της Astrium στο σύστημα που ανέπτυξε για την καταστροφή διαστημικών σκουπιδιών. Το καμάκι καρφώνεται στον στόχο και τον οδηγεί στην ατμόσφαιρα για να καταστραφεί.
Βαλλιστικά…αέρια
Στις 27 Σεπτεμβρίου η Boeing έκανε αίτηση ευρεσιτεχνίας μιας τεχνολογίας που ανέπτυξε για την καταστροφή των διαστημικών σκουπιδιών. Ενα σκάφος ή πύραυλος θα εκτοξεύεται κουβαλώντας μαζί του μια δεξαμενή που θα περιέχει κρυογενικό αέριο όπως παραδείγματος χάριν, ξένο ή κρυπτό. Το σκάφος θα πλησιάζει σε ένα σημείο όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός διαστημικών σκουπιδιών και θα απελευθερώνει το αέριο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της Boeing η απελευθέρωση του αερίου θα δημιουργεί ένα νέφος πολύ μεγάλης πυκνότητας. Τα διαστημικά αντικείμενα που θα βρεθούν μέσα σε αυτό το νέφος θα χάνουν αμέσως την τροχιακή ταχύτητά τους με αποτέλεσμα να πλησιάζουν τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας και να καίγονται.