Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Η δίκη της μάγισσας Καταρίνα Χένοτ

Στην πυρά πέθανε η Καταρίνα Χένοτ, μια νεαρή γυναίκα από την Κολονία της Γερμανίας, όταν κρίθηκε ένοχη για εξάσκηση μαύρης μαγείας το 1627.

Η δίκη της μάγισσας Καταρίνα ΧένοτΗ γυναίκα συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε σε τέτοιο σημείο, που το δεξί της χέρι δεν μπορούσε πια να γράψει το σημείωμα υπεράσπισης του εαυτού της. Η Καταρίνα Χένοτ διαπομπεύθηκε δημόσια, καθώς την περιέφεραν με ένα καρότσι στους δρόμους της Κολονίας, πριν οι δικαστές την παραδώσουν στην πυρά, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.
Τα δαιμονικά συμπτώματα της Καταρίνα Χένοτ, που υποδείκνυαν τη χρήση μαύρης μαγείας ήταν οι ξαφνικές εκρήξεις ή η κατάσταση ύπνωσης στην οποία έπεφτε. Επίσης, ξεστόμιζε βρισιές, ξερνούσε οικιακά αντικείμενα (!) και πετούσε βίβλους.
Σήμερα, όμως το δημοτικό συμβούλιο της γερμανικής πόλης ανοίγει ξανά την υπόθεση. Η δίκη της αναβιώνει, για να επανεξεταστούν τα στοιχεία. Οι δημοτικές αρχές θέλουν να αποκαταστήσουν το όνομα της νεαρής «μάγισσας», υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα μιας θανάσιμης πολιτικής συνωμοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου