Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η έρευνα για τα παιδιά του ’83

Η υπόθεση των παιδιών του '83 απασχόλησε μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας μέχρι και τις μέρες μας, σε βαθμό που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η έρευνα για τα παιδιά του ’83Η διαδικασία της έρευνας, όσο και το ερωτηματολόγιο που τη συνόδευε, προκάλεσαν μια φημολογία περί μυστικού ερευνητικού προγράμματος, το οποίο ως βαθύτερο στόχο είχε τον εντοπισμό παιδιών που θα αποτελούσαν τους επόμενους ηγέτες του κόσμου.
Αρχικά στους γονείς των παιδιών, γεννημένων τον Απρίλιο του 1983, έφτασε ένα έγγραφο που έφερε τη σφραγίδα της Ακαδημίας και του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητούσε τη συνεργασία τους στην έρευνα.
Στο έγγραφο αναφερόταν ότι τα παιδιά έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με απόλυτη ειλικρίνεια ενώ στο μεταξύ θα ακολουθούσαν βιοχημικές εξετάσεις για την μέτρηση των λιπιδίων, της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα τους.
Το «περίεργο» ερωτηματολόγιο
Τα στοιχεία που ζητούνταν αφορούσαν το φύλο, την ημερομηνία γέννησης και τον τόπο γέννησης.
Μια από τις ενότητες του ερωτηματολογίου (Νο 6 Στοιχεία Ιδιοσυγκρασίας) αφορούσαν την προσωπικότητα του ερωτώμενου. Ερωτήσεις όπως, «νιώθεις καμιά φορά πως άλλοι σαν να σε έχουν 'βάλει στο μάτι' σαν να θέλουν το κακό σου» ή «νιώθεις καμιά φορά σαν να μην θέλεις πια να ζεις;» προβλημάτισαν γονείς και παιδιά, οι οποίοι αναρωτήθηκαν ποιος ήταν ο λόγος αυτών των ερωτήσεων.
Πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου